Programele de studiu în limba germană la Universitatea Babeș-Bolyai se bucură de susținerea financiară a NTT Data Romania

Programele de studiu în limba germană la Universitatea Babeș-Bolyai se bucură de susținerea financiară a NTT Data Romania

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și partenerii reprezentativi ai mediului de afaceri german, MHP Consulting Romania (MHP Romania), Porsche AG și NTT DATA România, extind protocolul privind finanțarea unor programe de studii și dezvoltarea parteneriatelor de predare, internship și practică dedicate studenților.

Ceremonia de semnare a noului protocol va avea loc marți, 4 octombrie 2022, la ora 17.00, în sala de ședințe a UBB (str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, et. 1),  în prezența rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a prorectorului UBB pentru linia germană de studii, conf. univ. dr. Christian Săcărea, a decanilor Facultății de Matematică și Informatică a UBB, prof. univ. dr. Anca Andreica și Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, conf. univ. dr. Răzvan Mustață, a ambasadorului Republicii Germania în România, ES Peer Gebauer, a dlui Bernd Otto Hörmann - CEO MHP Consulting Romania, a dnei. Monica Potop – CFO MHP Consulting Romania, a dnei. Maria Metz - CEO NTT Data, a dlui Marc Zimmermann - CFO al MHP A Porsche Company, a dr. Oliver Oswald - coordonatorul Departamentului pentru Relații internaționale al  MHP A Porsche Company, a dr. Daniel Metz - NTT DATA Romania, a subprefectului studenților pentru linia germană de studii din cadrul UBB - Paul Valentin Lung.

Noul protocol duce la un nivel superior acordul de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare, documentul fiind prelungit și completat cu o perspectivă multidisciplinară care cuprinde, alături de domeniile abordate până acum, și domeniul managementului afacerilor.

Noua abordare va fi una multidisciplinară, iar inițiatorii își propun să ofere studenților facultăților implicate, Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, atât aptitudinile tehnice, cât și abilitățile manageriale necesare pentru a coordona proiecte inovative în industria IT.

Acordul de sponsorizare va prelungi programul Informatica în limba germană, acesta având să se extindă și pentru programul de Științe Economice în limba germană.

Vă invităm să participați marți, 4 octombrie 2022, la ora 17.00, la semnarea noului acord de parteneriat, precum și la declarațiile de presă oferite de reprezentanții instituțiilor implicate.

Evenimentul va avea loc imediat după deschiderea oficială a anului universitar 2022 -2023 pentru linia germană de studii, care va avea loc marți, 4 octombrie 2022, începând cu ora 15.30, în Aula Magna a UBB și va fi transmis online pe pagina de Facebook a liniei germane de studii.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 441 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe).

Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

 

Comenteaza