Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, suspendat în instanță

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, suspendat în instanță

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a unei Hotărâri a Curţii de Apel Oradea, într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator. Instituţia susţine că întreaga procedură a fost respectată şi va depune toate eforturile pentru reluarea programului.

”Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023”, a transmis, marţi, AFM, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Instituţia anunţă că va depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea în vederea deblocării şi reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp.

Separat de acest dosar în instanță, amintim că Ministerul Mediului a anunțat că a sesizat Parchetul general pentru posibila scurgere de date în programul Casa Verde.

Comenteaza