Proiect de Cluj: Smart village Petreștii de Jos

Proiect de Cluj: Smart village Petreștii de Jos

Proiectul Smart Village se desfășoară acum la Petreștii de Jos, județul Cluj, unde în colaborare cu Primăria Cluj, în susținerea strategiei Rural/Urban Hub, se instalează o rețea de fibră optică care va lega localitățile Plaiuri și Livada la Internet. Prin aceste tipuri de rețele se vor putea conecta zonele rurale defavorizate și se vor putea furniza soluții digitale, promovând inovațiile și sustenabilitatea.

Avantajele conectării printr-o rețea de fibră optică a localităților Plaiuri și Livada la Internet sunt evidente. Ceea ce pentru mulți pare a fi un lucru normal, pentru locuitorii din mediul rural este mai dificil de accesat, cum ar fi: televiziunea digitală, serviciile digitale ale autorităților locale, accesarea de fonduri europene, dezvoltarea firmelor a serviciilor și a hub-urilor de tehnologie, departe de aglomerația marilor orașe. Tehnologia și accesul la internetul rapid pot astfel aduce soluții pentru agricultură, dar și pentru promovarea turismului la nivel local. Nu sunt de neglijat nici serviciile e-health care sprijină populația vârstnică din zonele rurale cu consultații medicale și supraveghere în timp real și nici soluțiile e-learning care vor oferi studenților din mediul rural aceleași oportunități ca celor din mediul urban.

Urmare a implementării acestui proiect instituțiile publice (primării, școli, etc) și un număr de aproximativ 400 de gospodării din mediul rural pot avea acces la Internet de mare viteză și la servicii digitale. MAI MULTE AICI!

Comenteaza