Proiect de milioane de euro împotriva riscurilor de inundaţii pe Someş

Proiect de milioane de euro împotriva riscurilor de inundaţii pe Someş
Riscurile de inundaţii din bazinul hidrografic Someş - Tisa vor fi cartografiate, după o şedinţă care a început astăzi la Administraţia Bazinală din Cluj şi care durează trei zile. Proiectul are un buget de două milioane de euro.

Aceasta este a treia întâlnire din proiectul Flood-Wise, care urmăreşte cartografierea riscului la inundaţii şi planificarea managementului acestor riscuri. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, cu un buget total de două milioane de euro şi care care permite cooperarea şi schimburi de experienţe între autorităţile din zonele transfrontaliere din şase bazine hidrografice din Europa.

Proiectul are ca scop o mai bună gestionare a managementului riscului inundaţiilor transfrontaliere pentru râurile Bug, Elba, Meuse, Rur, Sava şi Someş "şi va avea ca rezultat o mai mare disponibilitate a autorităţilor responsabile de a dezvolta strategii armonizate sau comune de management al inundaţiilor şi politici de măsuri la nivel transfrontalier în cadrul politicilor şi regulamentelor UE şi naţionale", explică ABST.

Proiectul este împărţit în trei faze - evaluarea riscului la inundaţii, hărţile de risc la inundaţii şi planurile de management al acestor riscuri.

 

Etichete
Comenteaza