Foto Proiectile neexplodate găsite în timpul lucrărilor de reabilitare la calea ferată Cluj - Oradea / Pirotehniştii suspectează că ar mai fi muniţie în zonă

Proiectile neexplodate găsite în timpul lucrărilor de reabilitare la calea ferată Cluj - Oradea / Pirotehniştii suspectează că ar mai fi muniţie în zonă
ISU Cluj
Proiectile neexplodate găsite în timpul lucrărilor de reabilitare la calea ferată Cluj - Oradea / Pirotehniştii suspectează că ar mai fi muniţie în zo
Proiectile neexplodate găsite în timpul lucrărilor de reabilitare la calea ferată Cluj - Oradea / Pirotehniştii suspectează că ar mai fi muniţie în zo

În cadrul lucrărilor de reabilitare efectuate la calea ferată Cluj - Oradea, din zona localități Poieni, au fost găsite 5 proiectile explozive cal. 152 mm. Pirotehniştii vor asista lucrările în cursul zilei de marţi, 16 ianuarie, deoarece suspectează că ar mai fi muniţie în zonă. 

"La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că, în cadrul lucrărilor de reabilitare efectuate la calea ferată din zona localități Poieni, au fost găsite mai multe obiecte metalice care ar avea forma unor proiectile.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, stabilind că aspectele semnalate se confirmă, identificând elementele metalice de tip proiectil. În primă fază, polițiștii au luat măsuri de asigurare a perimetrului, restricționând accesul în zonă.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Cluj s-a deplasat la fața locului pentru a prelua proiectilele, în vederea distrugerii ulterioare în mediul controlat. Traficul feroviar în zonă a fost închis din data de 8 ianuarie a.c. pentru efectuarea lucrărilor", a transmis IPJ Cluj luni seara.

"Echipa pirotehnică din cadrul ISU Cluj a intervenit în această seară pentru a asana cinci proiectile explozive, calibru 152mm, găsite în timpul lucrărilor de reabilitare la liniile de cale ferată de pe raza localității Poieni.

Polița a asigurat perimetrul până la sosirea echipei pirotehnice a ISU Cluj, după ce acestea au fost găsite de către munictori de pe șantier. Astfel, au fost găsite 5 proiectile explozive cal. 152 mm, iar echipa pirotehnică a cercetat și asanat zona pentru a identifica dacă sunt și alte elemente sau elemente de muniții rămase neexplodate în apropierea celor descoperite astăzi.

În urma cercetărilor efectuate, inclusiv cu detectorul de metale, nu au fost identificate alte muniții în afara celor descoperite de muncitori", a transmis ISU Cluj informaţiile despre intervenția pentru asanarea proiectilelor neexplodate din localitatea Poieni, jude'ul Cluj.

În această dimineaţă specialiștii ISU Cluj vor merge din nou la fața locului pentru a asista pe parcursul lucrărilor ce urmează în zonă și a verifica și elimina posibilitatea de a mai fi și alte muniții sau elemente de muniții acolo, a mai informat ISU Cluj. 

Comenteaza