Proiectul "Calea ferată dezafectată Huedin-Călățele transformată în pistă pentru biciclete" a fost aprobat

Proiectul "Calea ferată dezafectată Huedin-Călățele transformată în pistă pentru biciclete" a fost aprobat

Obiectivul de investiţii „Înfiinţarea pistei de biciclişti pe traseul fostei căi ferate Huedin - Sâncraiu - Călăţele, iniţiat de deputatul clujean Sorin-Dan Moldovan a fost adoptat de CAmera Deputaţilor.

"Mai bine mai târziu decât niciodată. Acum două spătămâni le-am cerut colegilor deputați să susțină proiectul de lege care permite transferarea unui teren dezafectat din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al oraşului Huedin, al comunei Sâncraiu şi al comunei Călăţele, pentru a se realiza obiectivul de investiţii - Înfiinţarea pistei de biciclişti pe traseul fostei căi ferate Huedin - Sâncraiu - Călăţele, iar astăzi plenul Camerei Deputaților a adoptat acest proiect de lege", anunţă deputatul PNL Sorin-Dan Moldovan.

Inițiative precum această pistă de biciclete sunt asemănătoare proiectelor din țările civilizate, unde transportul cu bicicleta este parte din viața cotidiană. Decât să avem un tronson de cale ferată pe care nu se circulă, mai bine investim în dezvoltarea unei rute alternative de transport.

Proiectul pistei de biciclete pe ruta Huedin-Călățele este încă un exemplu de administrație liberală performantă care lucrează în interesul cetățeanului și a comunității locale. Doresc să îi felicit pe colegii mei, domnul Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin, și pe domnul Vasile Tripon, primarul comunei Călățele, pentru acest proiect.

Cele trei localități din județul Cluj vor atrage aproximativ 200 000 de euro bani europeni pentru a da o viață nouă celor 15 km de cale ferată dezafectată dintre Huedin și Călățele. Acest tip de proiecte aduc avantaje comunităților locale. Ele reprezintă o rută alternativă și ecologică de transport, un stil de viață sănătos, și nu în ultimul rând, un mod de relaxare pentru turiștii din zonă, declară Sorin-Dan Moldovan, deputat PNL.

Despre proiectul initial puteti citi aici.

Comenteaza