Proiectul de lege care elimină locurile cu taxă la facultăţile de stat va fi dezbătut în Senat

Proiectul de lege care elimină locurile cu taxă la facultăţile de stat va fi dezbătut în Senat
Termenul de 45 de zile în care proiectul de lege privind eliminarea locurilor cu taxă la facultăţile de stat, putea fi dezbătut în Camera Deputaţilor, a expirat miercuri, proiectul fiind trimis spre dezbatere Senatului.

Iniţiativa legislativă a deputatului PDL Cătălin Croitoru a trecut tacit de Camera Deputaţilor, dacă proiectul legislativ va fi adoptat şi de Senat, locurile cu taxă vor dispărea la facultăţile publice.

"În mod cert o astfel de măsură nu ar fi benefică pentru că ar limita accesul studenţilor la instituţiile de învăţământ superior cu tradiţii universitare", a afirmat Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al Universităţii Babeş-Bolyai.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UBB o astfel de decizie "ar forţa, practic, viitorii candidaţi să opteze pentru o Universitate privată, dat fiind faptul că cifra locurilor disponibile în cadrul Universităţilor de Stat va fi prea mică în raport cu numărul candidaţilor".

În anul universitar 2010-2011, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au fost înscrişi 22.000 de studenţi la buget şi 28.000 de studenţi la taxă.

 

 

 

Comenteaza