Proiectul “Telemedicină”, lansat în penitenciarele din Dej şi Gherla

Proiectul “Telemedicină”, lansat în penitenciarele din Dej şi Gherla
Începând de mâine va fi demarat programul pilot de tip „Telemedicină” destinat persoanelor private de libertate aflate în custodia sistemului penitenciar românesc.

Proiectul "Telemedicină" permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la distanţă, în unităţi penitenciare, fără a mai necesita transportul de urgenţă a pacientului. În acest fel se reduc costurile şi se cresc standardele de asistenţă medicală din sistem.

Programul se va derula pe o perioadă de 6 luni, în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciarul Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. La nivelul fiecărei unităţi implicate în acest proiect, au fost stabilite echipe de implementare constituite din personal medical şi specialişti IT. Pentru a preveni situaţiile în care, în cursul actului medical, unele afecţiuni nu pot fi rezolvate datorită lipsei de specialişti în anumite ramuri medicale, a fost solicitat şi obţinut sprijinul Ministerului Sănătăţii, care, prin intermediul U.P.U din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, va asigura conectarea proiectului pilot de telemedicină din sistemul penitenciar românesc cu sistemul naţional de telemedicină.

Conducerea Penitenciarul Spital Dej a depus în decursul anilor precedenţi eforturile necesare implementării şi deprinderii personalului medical cu aspectele teoretice şi practice legate de telemedicină, colaborând în acest sens cu mai multe instituţii de profil, care au oferit sprijin teoretic şi material în acest sens.

 

 

Comenteaza