Proprietar de oi, atacat de rivali cu ATV-ul. A căpătat lovituri de bâtă în zona capului şi a mâinilor

Proprietar de oi, atacat de rivali cu ATV-ul. A căpătat lovituri de bâtă în zona capului şi a mâinilor
Incidentul a avut loc pe păşunea cumpărată de el în comuna Băişoara.

Turdeanul Vasile M. a fost sticlar la celebra „Sticla" Turda, astăzi defunctă, de unde s-a pensionat în urmă cu zece ani. De trei ani bărbatul s-a apucat de crescut oi şi şi-a cumpărat 30 de hectare de păşune în comuna Băişoara, unde-şi paşte cele 180 de oi, iar afacerile prosperă.

Luni, 29 iunie, pe la ora 22:00, acesta se afla singur în staul, cu animalele sterpe din turmă, iar la o distanţă apreciabilă de el era ajutorul împreună cu cele fertile.

"La un moment dat numai că aud un ATV în care se afla un proprietar de oi din vecini, pe care-l cheamă Cristi. Acesta mă mai ameninţase în trei rânduri, spunându-mi că dacă n-am să părăsesc zona am să regret amarnic. În timp ce mă uitam spre el din spatele meu, dintr-un fel de şanţ, a apărut un prieten de-al lui, înarmat cu o bâtă, şi alţi doi ciraci, începând să mă ia, cu toţii, la bătaie. Am căpătat mai multe lovituri de pumni şi de bâtă, dintre care una în zona urechii, alta în cot şi altă lovitură în degetul mare, atât de puternică încât de atunci nu mai reuşesc nici măcar să mulg", mărturiseşte, supărat, bărbatul.

Deşi suferind de pe urma bătăii, acesta a refuzat să se prezinte la spital, pentru că nu şi-a găsit om care să aibă grijă de turmă, şi s-a tratat singur, timp de trei zile - cu comprese pe locurile afectate - iar astăzi s-a hotărât să coboare la oraş pentru a-şi procura certificat medico-legal de la IMLCluj.

„Cei trei m-au luat pe nepregătite, erau tineri şi aprigi, fiind şi destul de băuţi, iar eu n-am avut cum să mă apăr de ei, însă acum sunt hotărât să merg mai departe şi să le fac plângere penală, ca să plătească pentru fapta lor. Şi cu ocazia asta să-i lămuresc, odată pentru totdeauna, că păşunea pe care-mi ţin oile e cumpărată de mine şi nu pot să plec de aici ca să le-o pun lor la dispoziţie", mai arată, în încheiere, acesta.

Comenteaza