Protagoniştii urmăririi ca-n filme, arestaţi pentru 30 de zile

Protagoniştii urmăririi ca-n filme, arestaţi pentru 30 de zile
Poliţiştii clujeni au efectuat în cursul zilei de miercuri o urmărire care ar putea fi cu uşurinţă desprinsă din filmele de acţiune. În urma ei doi escroci au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Mai exact, în jurul orei 12:00, oamenii legii au pornit în goană după două persoane, bănuite că ar fi fost autorii unor înşelăciuni făcute prin celebra metodă "Accidentul". Aceştia ar fi înşelat o femeie de 85 de ani din Cluj-Napoca cu circa 4.000 de lei. Suspecţii nu au vrut să se lase prinşi cu una cu două, astfel că poliţiştii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă.

Cazul a fost sesizat reporterilor ZIUA de CLUJ de nişte cetăţeni din cartierul Grigorescu, întregul incident având loc în zona străzii Petunei. Contactat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, a explicat în detaliu care a fost firul evenimentelor.

"Astăzi (miercuri, n.r.) în jurul orei 12:00 efectivele de poliţie au desfăşurat o acţiune pentru identificarea unor persoane bănuite de comiterea unor înşelăciuni  prin metoda Accidentul. În cadrul acesteia s-a încercat oprirea autoturismului cu care se deplasau cei în cauză. Conducătorul auto nu s-a supus indicaţiilor şi somaţiilor poliţiştilor, astfel că s-a făcut uz de armă, dar nu a existat nicio persoană rănită", a precizat ea. 

UPDATE: Carmen Jucan a oferit, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ, date suplimentare despre caz. Cei doi bărbaţi reţinuţi miercuri sunt ambii din municipiul Călăraşi, având vârstele de 21, resprectiv de 26 de ani.

Mai trebuie menţionat că după avertizarea lor cu focuri de armă, din cartierul Grigorescu, aceştia au reuşit să scape din încercuirea poliţiştilor, gonind cu maşina până în Câmpia Turzii, unde şi-au abandonat autotursimul pe un câmp, încercând să scape prin fugă. Acolo aceştia au fost capturaţi şi reţinuţi de către autorităţi, fiind la această oră aduşi la sediul poliţiei clujene.

În urma percheziţiei autoturismului au fost găsiţi circa 20.000 de lei şi 40 de lire sterline, bani care ar proveni din comiterea de înşelăciuni.

UPDATE 2: Bărbații prinși în flagrant delict de către polițiști și reținuți pentru 24 de ore pentru comiterea de înșelăciuni prin metoda "Accidentul" au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către magistrați.

Comenteaza