Protest de 8 martie în fața maternității Stanca din Cluj. Oamenii cer construirea unui spital nou

Protest  de 8 martie în fața maternității Stanca din Cluj. Oamenii cer construirea unui spital nou
| Foto: Facebook/ Emanuel Ungureanu

Zeci de persoane au format astăzi, de 8 Martie, un lanţ viu, de solidaritate, în faţa Clinicii de Obstretică-Ginecologie „Dominic Stanca" Cluj-Napoca.

Participanţii la acțiune s-au alăturat astfel campaniei „Vrem spitale noi, de la zero", lansată de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu".

Parlamentarul a declarat că are convingerea că un oraş bogat cum este Clujul poate construi o maternitate de la zero la standarde europene.

”Actuala clădire trebuie demolată iar pe terenul de 5000 de mp se poate construi o clădire nouă cu 250 de paturi. De mai bine de 100 de ani, un fost grajd este folosit drept spital pentru mame şi copii. Fac apel la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, la Ministerul Sănătăţii şi societatea civilă, să susţină această campanie", a spus Ungureanu, citat de Mediafax.

Clinica funcționează în această clădire din 1919, iar în prezent aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi dispune de 75 de paturi amplasate în 22 de saloane.

Mai multe detalii puteți citi AICI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza