Protest faţă de scumpirea RCA, pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş

Protest faţă de scumpirea RCA, pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş
Transportatorii din mai multe oraşe protestează faţă de scumpirea RCA, conducând autocamioanele cu viteză redusă şi claxonând.

Între Alba Iulia şi Sebeş, pe Drumul Naţional 1, zeci de autocamioane se deplasează cu viteză redusă în semn de protest faţă de scumpirea RCA, iar traficul se desfăşoară cu dificultate, relatează mediafax.ro.

Transportatorii se manifestă zgomotos, claxonând în semn de protest faţă de scumpirea RCA, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeş, iar ceilalţi circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulaţia desfăşurându-se astfel cu dificultate.

Preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga, a declarat că transportatorii vor împărţi şoferilor pe care îi întâlnesc pe tronsonul Alba Iulia - Sebeş afişe cu mesajul "Protestez RCA"."Îi informăm că în fiecare luni, între orele 10.00 şi 12.00, circulăm cu viteză redusă pentru că suntem nemulţumiţi de această scumpire", a spus Dumitru Blaga.

La rândul său, secretarul general al Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Mircea Matei, a declarat că astfel de manifestări vor continua.

"Sunt zeci de transportatori care protestează. Se circulă cu viteză redusă: 30-40 kilometri pe oră. Sunt doar semnale de alarmă. Sunt paşi premergători protestului naţional. (...) Reacţia este foarte pozitivă din partea şoferilor (la protest - n.r.)", a afirmat Mircea Matei.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Bistriţa, Arad şi Vaslui.

 

 

 

Comenteaza