Protest împotriva organismelor modificate genetic, în centrul Clujului FOTO / VIDEO

Protest împotriva organismelor modificate genetic, în centrul Clujului FOTO / VIDEO
Câteva zeci de tineri au participat în această după-masă la un protest împotriva organismelor modificate genetic, în centrul Clujului, într-o acţiune ce are loc în 50 de ţări.

Tinerii au afişat pancarte şi mesh-uri pe care au scris "Monsanto ucide albinele", "OMG+Seminţe = Oseminte", "Eşti ceea ce mănânci. Spune NU mutaţiilor genetice!" sau "Spune NU organismelor modificate genetic". În fapt protestul e adresat în special companiei americane  Monsanto, cel mai mare producător de OMG-uri din lume.

Raluca Duminicioiu e unul dintre protestatari, nu se erijează în organizator pentru că, spune ea, întreaga masă de manifestanţi s-a adunat pe Internet, în mod spontan. "Sunt 400 de manifestaţii azi în toată lumea", spune ea. "Din 2006 există o legislaţie care obligă la etichetarea produselor cu OMG-uri, dar dacă dumneavoastră aţi văzut asemenea etichete pe rafturi, aşa am văzut şi eu. Autorităţile Statului nu îşi fac treaba: Garda de Mediu la cultivare, ANSVSA la etichetare şi Protecţia Consumatorului în magazine; nu există etichete, singura modalitate prin care putem vedea dacă un produs conţine OMG-uri sunt testele de laborator iar în România există doar un astfel de laborator, în Bucureşti la ANSVSA", arată ea.

Protestatarii au împărţit pliante trecătorilor, în care arată dezavantajele consumului de OMG-uri. În România e autorizată cultivarea unui singur OMG, porumbul modificat genetic din soiul MON810, produs de Monsanto.

Vezi imagini de la protest:

Comenteaza