Video Protest în centrul Clujului: "Salvaţi Roşia Montană - Roşia Montană în UNESCO"

Protest în centrul Clujului: "Salvaţi Roşia Montană - Roşia Montană în UNESCO"

Peste 200 de persoane au protestat vineri în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de decizia Guvernului Dăncilă de oprire a includerii Roşiei Montane în UNESCO, având afişe cu mesajul "PSD otravă roşie".

Protestatarii s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având afişe cu mesaje precum "Salvaţi Roşia Montană -Roşia Montană în UNESCO", "Trădarea de ţară la Roşia se măsoară", "PSD otravă roşie", "PSD ascunde-te", "Dragnea nu uita, nu te-atingi de Roşia", "nUNESCOatem aurul".

"Între 24 iunie şi 4 iulie, la Bahrein, se decide dacă Roşia Montană intră pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia Guvernului Dăncilă de oprire a dosarului a fost luată fără nicio dezbatere publică sau anunţ prealabil. Cei ce se află la putere au pledat mereu pentru exploatare, nu pentru patrimoniu. Politicienii au mers mână în mână cu interesele Gold Corporation, indiferent de cine a fost la putere", a declarat unul dintre protestatari.

Potrivit acestuia, singura soluţie pentru salvarea Roşiei Montane este includerea pe lista UNESCO, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de câţi mai mulţi români în stradă.

Oamenii au scandat "Uniţi salvăm Roşia Montană", "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană" şi ”Hoţii”.

Printre protestatari s-a numărat şi fostul senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter.

 

Comenteaza