Protest inedit: un român o ia pe jos până la Bruxelles. Miercuri, ajunge la Cluj

Protest inedit: un român o ia pe jos până la Bruxelles. Miercuri, ajunge la Cluj
Un român a decis să protesteze într-un mod inedit împotriva utilizării cianurii şi a exploatării gazelor de şist. Acesta va parcurge pe jos până la Bruxelles, parcurgând mai mult de 3000 de kilometri pentru a-şi face auzită vocea. Miercuri, ajunge la Cluj.

Alexandru Popescu a pornit, în urmă cu o săptămână şi jumătate, pe 30 august, din Ploieşti, oraş apropiat de localitatea sa de reşedinţă, într-o călătorie pe jos spre Bruxelles, pentru a transmite Europei mesajul zecilor de mii de români care se opun mineritului cu cianură şi a exploatării prin fracturare a gazelor de şist.

Miercuri, în jurul orei 12:30, el va ajunge la Cluj, susținătorii celor două cauze fiind invitaţi să îl întâmpine la sensul giratoriu din Zorilor şi să parcurgă alături de el traseul alocat zilei respective. După întâlnirea din Zorilor, Alexandru Popescu, împreună cu cei ce i se vor alătura, vor coborî pe str. Republicii înspre Piaţa Lucian Blaga, de unde o vor lua pe str. Moţilor şi Calea Floreşti până sub podul de la ieșirea din oraș, urmând apoi drumul european E60 pe direcția Oradea până la Căpușu Mare.

Până în prezent, Popescu a trecut prin Ploiești, Făgăraș, Moșna, Ocna Mureș şi Turda, localităţi în care a fost întâmpinat de zeci pe persoane ce susțin cauza comunităților afectate de mineritul la suprafață cu cianuri sau a exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de șist.

"Am auzit de atâtea ori în jurul meu că oamenii simpli nu pot face nimic pentru a opri marile distrugeri provocate mediului de corporații și de ignoranța și complicitatea autorităților încât m-am săturat. Încerc să lupt cu armele unui om obișnuit care are alături de el alți oameni obișnuiți. Toți cei care considerați că mesajul nostru, al celor care ne opunem mineritului cu cianuri și fracturării hidraulice, merită să ajungă la urechile celor de la Bruxelles, vă aștept alături de mine!", a declarat Alexandru Popescu.

Distanțele parcurse de el variază de la 30 până la peste 40 de kilometri pe zi, iar de la Cluj, Alexandru va se va îndrepta spre Oradea, urmând ca parcursul său să cuprindă capitale europene precum Budapesta, Viena, Berlin, Paris și Bruxelles, unde vrea să ajungă până pe 1 decembrie. Dorința sa este ca la destinație să se adreseze Parlamentului European pentru a informa reprezentanții cetățenilor Uniunii Europene că "Românii nu vor cianură şi gaze de şist".

Comenteaza