Protest la Bucureşti. "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor” LIVE

Protest la Bucureşti.
Miile de protestatari care au plecat din Piaţa Victoriei s-au mobilizat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

UPDATE 22:03: La DNA, manifestanţii au aplaudat: ”DNA, du-te şi îi ia”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”

Cei peste 5.000 de manifestanţi au plecat de la Parlament s-au oprit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde au aplaudat şi au scandat ”DNA, du-te şi îi ia”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta”.

La această oră, manifestanţii îşi continuă drumul spre Piaţa Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi pornit protestatarii.

UPDATE 21:44: Manifestanţii se îndreaptă spre sediul DNA: ”Codruţa, Codruţa, leag-o pe Olguţa”

Cei aproximativ 5.000 de manifestanţi au plecat de la Parlament şi se îndreaptă spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ei scandând ”Codruţa, Codruţa, leag-o pe Olguţa”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.

Manifestanţii vor trece prin faţa sediului DNA şi apoi îşi vor continua drumul spre Piaţa Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi pornit protestatarii.

UPDATE 21:15: Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei au ajuns în faţa Parlamentului. Numărul lor a crescut la 5.000

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu aproape două ore au ajuns în faţa Parlamentului, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la 5.000.

UPDATE, ora 20.30 Manifestanţii care au plecat din Piaţa Victoriei în marş spre Parlament au ajuns în Piaţa Universităţii, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la peste 2.500.

În Piaţa Universităţii, oamenii au îngenuncheat şi au aprins lanternele telefoanelor, ţinând un moment de reculegere pentru cei care au murit la revoluţia din 1989. 

UPDATE, ora 20.00 Manifestanţii suflă în fluiere şi vuvuzele şi strigă "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", România, trezeşte-te!", "Demisia!", "Vrem justiţie, nu corupţie", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Hoţii"

Circulaţia rutieră este blocată pe bulevardul Lascăr Catargiu, pe sensul dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor".

Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Se împart insigne cu mesajul "Rezist". Manifestanţii strigă "Corupţia ucide", "Uniţi salvăm toată România" şi "Sorineeeel, te vedeeeem".

În Piaţa Victoriei se strâng şi semnături pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit anunţului de pe Facebook, după ora 19.00, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

Unul dintre manifestanţii prezenţi în Piaţa Victoriei, care citeşte o carte pentru că a venit singur, spune că ceea ce a încercat Guvernul prin OUG 13 va continua în Parlament.

"Ştim cu toţii că nu s-a terminat, e doar o victorie de etapă. Adică oamenii îşi continuă planul mârşav, fără doar şi poate, o să continue în Parlament, Curtea Constituţională e de partea lor de data asta. Eu fac ce pot, vin aici şi protestez. Mai mult de-atât nu pot să fac, iar povestea nu s-a terminat. Ordonanţa 13, da, dar planul merge în continuare, din păcate. De la oamenii ăştia mă aştept la orice. Poate nu neapărat de la Guvern, cât de la Parlament de data asta. Pentru că acolo se poate întâmpla mai în tihnă, au mai mult timp la dispoziţie. Guvernul a încercat ce a putut el, cu ordonanţa de Guvern noaptea, nu le-a ieşit, din fericire pentru noi. O să continue în Parlament, sunt sigur de asta. Protestele se vor încheia când nu vor mai fi motive de protest. Din păcate, motive sunt în continuare", a declarat el reporterului News.ro.

Dragoş, student în anul III la Geografie, spune că protestează pentru că Guvernul s-a compromis şi trebuie să demisioneze: "Vreau demisia Guvernului, clar. Sunt de părere că tot un Guvern PSD trebuie să vină, pentru că aşa e corect, au câştigat alegerile, e dreptul lor. Dar în niciun caz Guvernul ăsta. E compromis, credibilitate zero, nu am încredere în el. Nu ştiu cum se va termina asta, nu văd un sfârşit. Deocamdată, continuăm să ieşim în stradă, să le arătăm că suntem aici, că îi vedem, că nu avem încredere în ei, că la fiecare pas greşit, îi taxăm".

Etichete
Comenteaza