Protest la Cluj: "Jos Clanul Dragnea. Începem reconstrucția României"

Protest la Cluj: "Jos Clanul Dragnea. Începem reconstrucția României"
Clujenii continuă protestele | Foto: newsro

Mai multe proteste faţă de coaliţia PSD-ALDE şi faţă de intenţia modificării legislaţiei penale prin ordonanţă de urgenţă sunt anunţate, sâmbătă, protestatarii reclamând încălcarea regulilor statului de drept şi slăbirea justiţiei. 

"Acum 2 ani si 3 luni, actuala coalitie formata din PSD-ALDE a ajuns la guvernare. Prioritatea lor a devenit clara odata cu OUG 13. Prioritatea lor nu a fost nici o clipa dezvoltarea Romaniei, a educatiei, a sistemului de sanatate sau a infrastructurii, ci scaparea infractorilor din partidul lor. De 2 ani, ei lupta pentru a-i scapa pe condamnati si inculpati de dosare, mai ales pe cei din fruntea partidului cum sunt Dragnea, Valcov, Radulescu si altii. De asemenea, incearca sa isi subordoneze justitia prin modificarea legilor cheie care garanteaza independenta acesteia. Tot de atunci noi luptam sa ii oprim. Acum insa, ne apropiem in mod concret de punctul culminant al luptei pentru ca Romania sa ramana un stat de drept, cu o justitie independenta si o directie proeuropeana.  In zilele urmatoare, Tudorel Toader pregateste 2 OUG uri cu privire la completele de 5 judecatori si promulgarea modificarilor la Codurile Penale.

Liviu Dragnea nu mai are timp. In 15 aprilie sunt toate sansele ca procesul lui sa se incheie.  In 15 Aprilie 2019, judecatorii au dat un nou termen in dosarul DGASPC Teleorman.  In 14 Aprilie 2019 a fost stabilit si primul termen al apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție de către completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În urma „reformelor” din ultimii doi ani, printre care şi modificările aduse prin OUG nr. 7/2019, care duc la subordonarea politică a justiției, care au pus în pericol statul de drept și integritatea funcției publice, solicităm demisia imediată a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a ministrului Justiţiei Tudorel. In 30 martie, ne vedem alaturi de restul tarii in strada pentru ceea ce poate fi protestul nostru decisiv", se arată într-un mesaj pe Facebook. 

Protestul de la Cluj-Napoca va a vea loc sâmbătă, 30 martie 2019, la ora 18.00, în Piaţa Unirii. Alte manifestaţii de acest tip sunt anunţate şi la Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară. 

Comenteaza