Protest la Cluj-Napoca: batem mingea în curtea Primăriei, că nu sunt deschise curțile de școli

Protest la Cluj-Napoca: batem mingea în curtea Primăriei, că nu sunt deschise curțile de școli

Protest la Primăria Cluj-Napoca pentru deschiderea curților de școli nu doar în Cluj, ci din toată țara. 

''Joi, ora 10, manifestăm light bătând mingea în curtea Primăriei Cluj, că nu sunt deschise curțile de școli nu doar în Cluj, ci în toată țara. Curțile școlilor sunt cele mai importante spații publice, în gestiunea Primăriilor, din cartierele României. Îi cerem lui Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România, să se coordoneze cu ceilalți primari pe care îi prezidează în cea mai importantă asociație de lobby din România, să deschidă curțile școlilor. De ce e important să fie deschise curțile? Pentru că asigură sănătatea noastră și a copiilor, pentru că sportul pentru toți e baza pentru sportul de performanță, pentru că nu avem destule spații publice. Petiția declic are deja 10.000 de semnatari, plus că în afara petiției ne-am mai coalizat 12 asociații la nivel național'', transmite Declic.

Boc cere deschiderea curţilor şcolilor. Directorii care nu vor, să fie demişi: "Voi face o listă publică a ruşinii!"

După o nouă scrisoare deschisă a societăţii civile, primarul Emil Boc a cerut public directorilor de şcoală să deschideă curţile instituţiilor de învăţământ pe perioada verii, aşa cum spune HCL-ul aprobat în urmă cu 12 ani. De asemnea, edilul cere şefilor ISJ ca, la evaluarea directorilor din toamnă, să-i demită pe cei ce nu respectă acest lucru. 

"Voi avea o listă a ruşinii cu directorii care nu deschid curţile şcolilor, cu probe. Să se ştie cine joacă cu comunitate şi cine împotriva ei. Sunt plătiţi din bani publici", a punctat Boc. Edilul declara şi în anii trecuţi, însă fără succes, că directorii de școli care nu vor respecta Hotărârea de Consiliu Local vor fi demiși.

Amintim că, în anul 2009, a fost adoptată o Hotărâre de Consiliu Local în care scrie negru pe alb că elevii trebuie să aibă acces la terenurile de sport din școli și pe timpul vacanțelor și după orele de curs. Nici în prezent, nici Primăria Cluj-Napoca și nici Inspectoratul Școlar Județean Cluj nu au reușit să se impună în fața directorilor de școli pentru a permite accesul elevilor în curtea școlii și după ore și în timpul vacanțelor. Există, se pare, doar 2 excepţii.

Comenteaza