Protest la Salina Ocna Dej. Peste 100 de persoane s-au blocat în subteran

Protest la Salina Ocna Dej. Peste 100 de persoane s-au blocat în subteran
Peste 100 de minieri s-au închis, vineri, în subteran la salina Ocna Dej, ca semn de protest la adresa conducerii, nemulțumiți de fondul de salarii din acest an.


Minerii sunt nemulțumiți că solicitările lor nu au fost respectate de către cei din conducere, după ce la începutul săptămânii trecute, în urma unui alt protest, li s-a promis că problemele lor vor fi rezolvate, scrie dejeanul.ro.

Primarul Dejului, Morar Costan s-a deplasat, vineri seara, la Salina Ocna-Dej și a stat de vorbă cu conducerea. Protestul acestora a îngreunat și traficul rutier din zonă, provocând chiar blocaje. Zeci de camioane care așteaptau să încarce sare de la Salina Ocna Dej au stat, sâmbătă dimineața, în șir, pentru a ajunge la salină.

UPDATE

Cei aproape o sută de mineri blocaţi în Salina Ocna Dej, judeţul Cluj, au renunţat, sâmbătă seară, la protest, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Sării le-a promis că le acceptă revendicările salariale şi a semnat un protocol cu sindicatul care îi reprezintă.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat, sâmbătă seară, corespondentului MEDIAFAX, că minerii care s-au blocat în Salina Ocna Dej din judeţul Cluj au renunţat la protest, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Sării le-a promis că le acceptă revendicările salariale şi a semnat un protocol cu sindicatul care îi reprezintă.

Liderii salariaţilor şi conducerea Societăţii Naţionale a Sării au avut, sâmbătă, timp de câteva ore, negocieri mediate de prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan.

"Conflictul de muncă spontan s-a încheiat şi ne bucurăm pentru acest lucru, în primul rând pentru sănătatea celor care de aproape 36 de ore erau în subteran. S-a ajuns la o concluzie şi directorul general al Societăţii Naţionale a Sării a încheiat un protocol cu sindicatul, iar în acest protocol s-a consemnat faptul că se va reveni la alocarea bugetară pentru salarii la nivelul anului 2014 (una din solicitările minerilor - n.r.). Urmează să aibă o întâlnire tehnică pe acest subiect, luni, la Bucureşti", a spus Vuşcan.

Prefectul de Cluj a spus că acest conflict de muncă a fost dezamorsat şi minerii au primit promisiuni că revendicările lor vor fi îndeplinite în cel mai scurt timp.
"Minerii au renunţat la protest. Aveau şi alte revendicări, pe care le-au înaintat directorului general, urmând ca şi acestea să fie discutate în întâlnirea de luni de la Bucureşti", a mai spus Vuşcan

 

 

Comenteaza