Protest pe motocicletă în faţa Primăriei; ce revendică protestatarul VIDEO

Protest pe motocicletă în faţa Primăriei; ce revendică protestatarul VIDEO
Bărbatul spune că angajaţii direcţiei patrimoniu au fabricat mai multe documente care îl împiedică să redobândească un teren în cartierul Andrei Mureşanu. În replică, autorităţile spun că motociclistul şi-a îndreptat în mod eronat protestul împotriva primăriei.

Petre Lupaş a fost avocat şi spune că reprezintă interesele unei doamne plecate în Germania în timpul perioadei comuniste. Omul afirmă că la plecarea din ţară femeia a lăsat în Cluj două terenuri în cartierul Andrei Mureşanu, terenuri care au fost preluate în mod ilegal de autorităţile comuniste. După revoluţie Lupaş a încercat să recupereze terenurile, dar, acuză el, angajaţii primăriei au falsificat mai multe acte pentru a îngreuna acest lucru.

"Le-a venit marea idee celor de la direcţia Patrimoniu să fabrice documente care să mă plaseze cu preluarea terenului în interiorul intervalului prevăzut de Legea 10, între 1945-1989. Deşi terenul meu l-am pierdut în fapt în 2 iunie şi l-am pierdut în drept în 3 august 1999", arată Petre Lupaş.

Bărbatul a obţinut de la primărie o autorizaţie şi a decis să protesteze în faţa municipalităţii. Pe motocicleta sa a montat două panouri prin care îi cere lui Emil Boc să demaşte neregulile din primărie. În replică, reprezentanţii primăriei spun că bărbatul încearcă de mai mult timp să obţină de la angajaţii municipalităţii un punct de vedere cu privire la autencitatea documentelor şi că i-a acţionat de mai multe ori în judecată.

"Reprezentanţii Primăriei au probat faptul că nu au calitatea de a emite astfel de judecăţi, dacă acel document este sau nu juridic valabil şi există chiar sentinţe irevocabile care atestă că nimeni din cei daţi în judecată nu au calitatea să spună dacă acel document care îl deranjează pe protestatar este sau nu legal", arată purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Petre Lupaş are autorizaţie pentru a protesta până vineri, dar este decis să obţină o nouă aprobare şi pentru săptămâna viitoare.

Comenteaza