Protestatarii clujeni vor să iasă din nou în stradă, dar fără politicieni

Protestatarii clujeni vor să iasă din nou în stradă, dar fără politicieni
Câteva mii se persoane se pregătesc să iasă vineri din nou în stradă, mobilizându-se împotriva lui Victor Ponta.

Cu mai puţin de două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, clujenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului într-un ultim efort de a-şi arăta susţinerea faţă de românii din diaspora, dar şi de a-şi manifesta public nemulţumirea faţă de candidatul PSD la preşedinţie, Victor Ponta.

La fel ca data trecută, apelul de a se alătura protestului s-a făcut prin intermediul unui eveniment creat pe reţeaua de socializare Facebook, care, la doar câteva ore de la apariţie, a strâns suportul a peste 3900 de persoane.

Aceştia sunt aşteptaţi vineri în Piaţa Unirii, întâlnirea fiind programată pentru ora 18:00, de unde vor porni mai departe, jumătate de oră mai târziu, într-o plimbare prin oraş.

"Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, unul, când mă gândesc la o Românie sub dominaţia completă a PSD, parcă mi se prăbuşeşte inima de disperare. Vineri, în ultima seară când mai e legal (şi moral acceptabil), îi chem pe toţi cei care simt la fel la o poveste amicală în Piaţa Unirii. Apoi, împreună cu câţiva prieteni, vom pleca la o plimbare prin cartiere ca să mai strigăm o dată ce ne doare. Nu am ce discuta cu Primăria, Poliţia şi alte alea, fiindcă n-o să-mi spună nimeni pe unde să mă plimb (s-o iau pe străduţe mici şi-ntunecate, sau să nu mă pot opri să urlu la Prefectură). E libertatea mea de expresie şi, dacă înţelege cineva să mi-o ia, va trebui să-şi asume asta şi să suporte, apoi, consecinţele", susţin organizatorii evenimentului.

După ce la marşul de sâmbătă prin mulţime au putut fi observaţi mai mulţi reprezentanţi ai unor partide politice, printre care s-au numărat purtătorul de cuvânt al PSD, Horia Nasra, liberalii Mihai Seplecan şi Ioan Bîldea şi susţinătorul Monicăi Macovei, Adrian Papahagi, de această dată organizatorii le cer să se ţină departe de manifestanţi.

"N-am vrea să-i vedem, sau cel puţin nu în faţă, cu aerele lor de şefi şi/ sau salvatori, pe membrii partidelor politice sau pe agitatorii care, dacă învinge Johannis, vor fi noii şefi ai autorităţilor locale. Totodată, îi vom combate ferm pe toţi cei care îi dispreţuiesc pe pensionari, "sudişti" etc. sau îşi asumă aere de superioritate faţă de alţi votanţi, N-am vrea să auzim sloganuri împotriva Regatului sau lozinci absurde despre superioritatea Ardealului. Pe scurt, plimbarea noastră ar trebui să fie fără rasism social, fără duşmănie faţă de ceilalţi români, şi mai ales fără accente stupid-separatiste", au adăugat ei.

La protestul de la sfârşitul săptămânii trecute au participat în jur de 10.000 de clujeni, care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care a decurs procesul electoral din primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an în diaspora.

Comenteaza