Proteste la Cluj și în mai multe orașe din țară împotriva obligativității vaccinării

Proteste la Cluj și în mai multe orașe din țară împotriva obligativității vaccinării
| Foto: Facebook/ Alianta Parintilor

Mai multe asociații organizează astăzi în 16 orașe din țară, inclusiv la Cluj și București, mitinguri de protest împotriva Legii vaccinării obligatorii, avizată favorabil la începutul acestei săptămâni de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților.

”Alianța Părinților, Asociația Pro Consumatori și Asociația NEAMUNIT cheamă toți românii responsabili la protest împotriva votării Legii Vaccinării Obligatorii în Parlament. Această lege anticonstituțională obligă toți copiii și adulții la vaccinare multiplă anual și ori de cate ori va decide un ministru (politic). Vino sâmbătă 7 martie 2020, ora 14:00 la protest, la Bucuresti, în fața intrării Camerei Depuțatilor!”, se arată într-un mesaj postat pe rețelele de socializare de către organizatori.

În afară de capitală, proteste similare vor avea loc la Cluj ( în fața monumentului Memorandiștilor), Bistrița. Alba Iulia, Târgu Mureș, Deva, Brașov, Arad, Iași, Chișinău, Piatra Neamț, Focșani, Galați, Buzău, Bacău și Târgoviște.

Reprezentanții asociațiilor sunt nemulțumiți de prevederile legii care obligă la vaccinare și spun că acestea sunt neconstituționale. ”Într-un Stat de Drept cetățeanul are dreptul să se vaccineze dacă dorește! Dar în niciun caz nu are obligația să se vaccineze la comanda unor politicieni!” și dau exemple țări ca Marea Britanie, Austria, Olanda, Elveția, Irlanda, Portugalia, Spania, care nu au vaccinare obligatorie.

Și luni, 2 martie, câteva sute de persoane au protestat în fața Palatului Parlamentului, împotriva acestei legi în timpul ședinței Comisiei pentru Sănătate a Camerei Deputaților.

Comenteaza