Protestele de la Salina Ocna Dej continuă. Minerii s-au blocat în subteran

Protestele de la Salina Ocna Dej continuă. Minerii s-au blocat în subteran
De mai bine de 48 de ore, mai mulți mineri protestează la Salina Ocna Dej. Aceștia sunt dispuși să nu renunțe la grevă și, mai mult decât atât, s-au blocat în subteran până când revendicările lor vor fi onorate.

Protestul spontan de la Salina Ocna Dej a început luni dimineață, în jurul orei 06:00, când muncitorii din schimbul unu au refuzat să intre în subteran și au întrerupt programul de lucru. Acestora li s-au alăturat rând pe rând angajați aflați în timpul liber, veniți de acasă pentru a protesta, iar mai apoi colegi din alte două schimburi, cel de după-amiază și cel de noapte. În total, aproximativ 200 de muncitori ai Salinei Ocna Dej au aderat la protest.

O parte dintre nemulțumiți s-au întâlnit luni dimineață, înainte de ora 07:00, cu conducerea salinei și și-au spus ofurile. Reprezentanții salinei au încercat să-i convingă să renunțe la această formă de protest, dar fără succes însă.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de marţi, după numeroase discuții între liderii de sindicat, conducerea Salrom, conducerea Salinei Ocna Dej, prefectul județului Cluj și primarul Morar Costan, nu s-a ajuns la niciun consens, astfel că angajații salinei au decis să continue protestele.

Mai multe pe dej24.ro.

 

Comenteaza