Protestele din sănătate, în linie dreaptă

Protestele din sănătate, în linie dreaptă
Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate Cluj a participat astăzi la pichetarea sediului Ministerului Sănătăţii din Bucureşti. Deşi au fost invitaţi la negocieri, profesioniştii din domeniul sanitar susţin că vor continua acţiunile de protest.

Potrivit calendarului de proteste, sindicaliştii din Sănătate vor picheta şi sediul Prefecturii Cluj. La protestul din faţa Ministerului Sănătăţii (MS) au participat peste 30 de membri ai Coaliţiei Judeţene a Profesionişitlor din Sănătate Cluj. Reprezentanţii angajaţilor din Sănătate au fost invitaţi la negocieri, dar susţin că vor continua protestele în lipsa unor promisiuni semnate şi parafate.

"L-am determinat pe domnul ministru să vină în stradă, pentru a-i spune nemulţumirile. Ne-au chemat la negocieri, duminică, pentru a le prezenta toate punctele comune şi specifice din lista de revendicări. Prima întâlnire va avea loc duminică", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, secretarul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate Cluj, Ştefan Roman (foto).

Atât sindicaliştii cât şi reprezentanţii medicilor vor fi prezenţi la prima întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Salariaţii din sănătate din judeţul Cluj spun, însă, că nu renunţă la pichetări.

"Prima întâlnire va avea loc duminică şi vom merge să ne prezentăm, punctual, nemulţumirile. Preconizăm organizarea mitingurilor, însă întâi avem şi alte acţiuni stabilite. În funcţie de rezultate vom decide ce e de făcut pe viitor", a completat Roman.

Întrebat dacă vor renunţa la proteste, secretarul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate Cluj a arătat că acţiunile revendicative continuă conform calendarului.


"Noi aşteptăm angajamente ferme, scrise şi semnate nu ne mai bazăm pe promisiuni şi nu am renunţat nici la ideea pichetării Prefecturii Cluj", a conchis Ştefan Roman.

Angajaţii din sistemul medical cer 6% din PIB pentru sănătate, excluderea medicilor din sistemul bugetar, creşterea veniturilor medicilor, a salariilor medicilor rezidenţi, precum şi oprirea exodului medicilor în străinătate.

Din Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate Cluj fac parte Colegiul Medicilor, Sindicatul "Sanitas", Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor, Camera Federativă a Medicilor, Societatea Medicilor din colectivele de copii şi tineri, Colegiul Farmaciştilor, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Psihologilor.

Comenteaza