Protestul de la Mechel s-a mutat în Capitală VIDEO

Protestul de la Mechel s-a mutat în Capitală VIDEO
50 de foşti angajaţi ai combinatului metalurgic din Câmpia Turzii au protestat astăzi la Bucureşti în faţa sediului firmei Nikarom, care a cumpărat toate combinatele Mechel din România pe 52 de euro. Nemulţumiţi că nu li se creează locuri de muncă în Câmpia Turzii, oamenii au pichetat şi sediul Guvernului.

Încă de miercuri seara, un grup de 50 de persoane, foşti angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii, au plecat la Bucureşti ca să protesteze în faţa sediului companiei Nikarom, care a preluat fabrica de la Mechel, şi la sediul Guvernului.

"Au plecat 50 de oameni de la noi la Câmpia Turzii şi protestăm pentru locurile de muncă şi repornirea combinatului dacă se poate", spune un fost angajat, Sorin Hegheş.

Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au fost luaţi în seamă de autorităţi.

"Una dintre probleme erau salariile compensatorii, cele mai importante sunt locurile de muncă pentru asta protestăm mai mult", spune Hegheş. "Deocamdată, la ora actuală nu am primit niciun răspuns".

Foştii angajaţi de la Mechel cer autorităţilor să sprijine crearea de noi locuri de muncă în Câmpia Turzii.

"În Câmpia Turzii nu sunt locuri de muncă, nu este nimica pentru angajare, pur şi simplu nu sunt locuri de muncă", spune Hegheş. "Din cauza asta am ieşit în stradă, că nu sunt locuri de muncă".

Oamenii speră ca Guvernul să le rezolve cât mai repede revendicările.


Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza