Protocol pentru atragerea investitorilor la Cluj după plecarea ING şi închiderea unui centru al Nokia

Protocol pentru atragerea investitorilor la Cluj după plecarea ING şi închiderea unui centru al Nokia
Repreentanţii mai multor companii de dezvoltare de software s-au întâlnit cu primarul Sorin Apostu după ce acesta i-a convocat ca să explice dacă oraşul mai este sau nu atractiv pentru investitori, după plecarea ING şi după închiderea diviziei de cercetare-dezvoltare a Nokia.

Apostu spune că a fost desemnată o comisie pentru promovarea oraşului în rândul investitorilor străini, comisie din care face parte un angajat al Primăriei, un angajat al AJOFM, un reprezentant al Direcţiei Finanţelor Publice şi un reprezentant al ITM. "Din câte știu la nivelul țării este o inițiativă unică. Acest protocol este un nucleu și va putea fi extins", a  spus Apostu.

Primarul adaugă că din discuţiile cu mediul de afaceri - între care reprezentanţi ai PriceWaterhouseCoopers, Endava, EBS şi Deloitte - a reieşit că cele două companii ar fi închis operaţiunile indiferent de oraşul în care activau. "Au fost decizii operaţionale", a spus Apostu.

Şeful ITM, Emilian roşca, directorul AJOFM Daniel Don, directorul Finanţelor Publice Cluj Mihai Costin şi primarul Sorin Apostu au semnat astăzi un protocol prin care oraşul să poată fi reprezentat în discuţiile cu potenţialii investitori. "A venit un investitor care spune că vrea să ştie prevederile Codului Unic şi altele, le oferim practic o linie scurtă disponibilă de astăzi", a conchis primarul.

 

 

Comenteaza