Psihologul Daniel David, rector UBB: "Românii să-și continue viața cât mai normal"

Psihologul Daniel David, rector UBB: "Românii să-și continue viața cât mai normal"

Cel mai important sfat al psihologului pentru această perioadă: oamenii ar trebui să își continue viața cât mai normal – "este cea mai mare lovitură care se poate da urii/războiului – dar rațional față de pericol și evoluția acestuia".

Daniel David este profesor "Aaron T. Beck" de psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York.

R: Avem un conflict militar în toată regula chiar lângă granița României. Chiar dacă s-a vorbit foarte mult despre acest lucru în ultimele săptămâni, cum se face trecerea de la un eveniment nedorit care era însă așteptat la acest moment, în care suntem puși în fața faptului împlinit?

 Daniel David: Există clar un pericol, regional și global, cu care ne confruntăm acum. La un pericol trebuie întâi să ne reglăm răspunsul psihologic, astfel încât să nu generăm comportamente și emoții disfuncționale, care ne reduc abilitățile rezolutive și care ne afectează calitatea vieții, ci să generăm comportamente și emoții funcționale, care ne ajută să confruntăm adecvat pericolul.

INTERVIUL INTEGRAL AICI!

Comenteaza