Foto PULITZER: Premiu special pentru jurnaliștii ucraineni care ”au perseverat să ofere lumii o imagine exactă a unei realități teribile”

PULITZER: Premiu special pentru jurnaliștii ucraineni care ”au perseverat să ofere lumii o imagine exactă a unei realități teribile”
PULITZER: Premiul special pentru jurnaliștii ucraineni
PULITZER: Premiul special pentru jurnaliștii ucraineni
PULITZER: Premiul special pentru jurnaliștii ucraineni
PULITZER: Premiul special pentru jurnaliștii ucraineni

Jurnaliştii ucraineni au primit un premiu special Pulitzer pentru „curajul” lor de a relata despre invadarea ţării lor de către Rusia, a anunţat luni asociaţia celor mai prestigioase premii ale presei americane, relatează AFP și Reuters.

Marjorie Miller, reprezentanta Premiului Pulitzer, a salutat „curajul, rezistența și angajamentul jurnaliștilor din Ucraina de a raporta adevărul în timpul invaziei nemiloase a țării lor de către (președintele rus) Vladimir Putin și propagandei sale de război în Rusia”.

„În pofida bombardamentelor, răpirilor, ocupației și chiar morților în rândurile lor, (jurnaliştii ucraineni) au perseverat să ofere o imagine exactă a unei realități teribile, aducând onoare Ucrainei și jurnaliştilor din întreaga lume”, a spus Miller, care a vorbit la o ceremonie de acordare a acestor premii la New York.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), un ONG internațional cu sediul la New York, șapte jurnaliști - dintre care trei ucraineni - au fost uciși în Ucraina în timp ce făceau reportaje despre războiul început unilateral de Rusia în 24 februarie, în timp ce asociația anchetează moartea a altor 5 jurnaliști pentru a confirma că decesul lor este legat de natura profesiei lor.

Premiul Pulitzer este un premiu pentru realizările din jurnalism, literatură și compoziție muzicală din Statele Unite. Premiul a fost înființat în 1917 prin dispoziții în testamentul jurnalistului american de origine maghiară Joseph Pulitzer, care a făcut avere ca editor de ziare, și este administrat de Universitatea Columbia. Premiile sunt acordate anual la 21 de categorii, potrivit Wikipedia

Comenteaza