Pustiu printre studenţi, la vot: 2% în Hasdeu

Pustiu printre studenţi, la vot: 2% în Hasdeu
Doi la sută. Acesta este procentul de vot în secţia specială deschisă pentru studenţi, în complexul Hasdeu. Mai exact, doar 27 din 1.350 de studenţi şi-au exprimat opţiunea până la ora 16:00. Mai importante au fost examenele, dar şi ştrandul care s-a deschis vineri şi unde accesul e gratuit.

"Până la ora 10 doar noi, cei din comisie, am votat", spune preşedintele comisiei, Aurora Chirilă, cu referire la membrii care aşteptau azi toată ziua, după sutele de studenţi care locuiesc în Hasdeu şi care şi-ar fi putut exprima votul.

În fapt, numărul studenţilor care locuiesc în complex e mult mai mare, dar numai cei care au şi viza de flotant pe cartea de identitate pot vota aici. "Sunt 1.350 în evidenţele poliţiei, atâţi aşteptăm azi", spune Chirilă. Pe masă stau teancuri de buletine de vot. "Sunt puţine. E doar cinci la sută din ce avem, restul sunt în spate", explică un membru din comisie.

O prezenţă de vot atât de slabă, de 2%, se explică prin vremea bună de afară. "A fost cald, iar la ştrandul Sun intrarea a fost gratis azi. În plus, e sesiune şi mulţi dintre studenţi au plecat acasă ca să voteze", spune Chirilă.

"Secţia 157" aşa cum e cunoscută pentru studenţi în Hasdeu, a ajuns populară la nivel naţional, după ce o statistică a Biroului Electoral Central a arătat că este secţia de votare cu cei mai puţini votanţi arondaţi - doar trei.

În fapt, cifra se referă la rezidenţii în complex, în vreme ce majoritatea votanţilor de pe listă sunt studenţi. Pentru a putea vota, aceştia au nevoie de o viză de flotant mai veche de trei luni. Alte două secţii pentru studenţi, 158 şi 159, au fost deschise în complexul Observator.

Comenteaza