Putin a anulat ordinul de asalt asupra uzinei Azovstal din Mariupol. Care a fost motivul

Putin a anulat ordinul de asalt asupra uzinei Azovstal din Mariupol. Care a fost motivul
| Foto: Reuters

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi asaltul asupra combinatului Azovstal din Mariupol, dar menține asediul și a cerut trupelor să blocheze zona "astfel încât nicio muscă să nu poată trece".

Putin a ordonat mai degrabă un asediu decât un asalt asupra fabricii de oțel Azovstal din Mariupol, ultima redută a forțelor ucrainene din orașul distrus și unde sunt baricadaţi cca 2.000 de militari ucraineni. 

“Sfârşitul acţiunii de eliberare a Mariupolului, este un succes. Consider că atacul propus asupra zonei industriale este nepotrivit. Ordon să fie anulat! Acesta este un moment în care trebuie să ne gândim, adică trebuie să ne gândim întotdeauna, dar în acest caz cu atât mai mult, la păstrarea vieții și a sănătății soldaților și ofițerilor noștri”, a spus Vladimir Putin, potrivit agenției TASS

“Nu este nevoie ca soldații să intre în aceste catacombe și să se târască în subteran prin instalații industriale”, a mai precizat președintele Rusiei și a cerut trupelor ruse să blocheze zona “astfel încât nicio muscă să nu poată trece”, scrie BBC

De asemenea, presa rusă relatează că ministrul apărării Serghei Șoigu i-a prezentat lui Vladimir Putin un raport despre bătălia pentru Mariupol în care prezintă orașul ca fiind “eliberat”, deși luptele sunt încă în desfășurare. Potrivit lui Şoigu, rușii mai au nevoie doar de câteva zile pentru  a-i “convinge“ pe ucrainenii care luptă la Azovstal să se predea.

Comenteaza