Putin şi citatele din Biblie: «După roadele lor îi veți cunoaște»

Putin şi citatele din Biblie: «După roadele lor îi veți cunoaște»

Putin a lansat un atac fără precedent la adresa Vestului și a civilizației occidentale în cuvântarea sa de vineri, ținută cu ocazia anexării ilegale a teritoriilor ocupate din Ucraina. Şi de această dată a făcut apel la Biblie pentru a da vina pe Vest că vrea să supună întreaga omenire prin mecanisme oculte.

"Vreau să repet că dictatura elitelor occidentale țintește toate societățile, inclusiv cetățenii țărilor occidentale. Această renunțare completă la ceea ce înseamnă să fii om, renunțarea la credință și valorile tradiționale, suprimarea libertății seamănă cu o «religie răsturnată» - satanism pur.

Devoalând falșii Mesia, Isus Cristos a spus în predica de pe munte: «După roadele lor îi veți cunoaște». Oamenii văd deja aceste fructe otrăvitoare, și nu numai la noi în țară, ci în toate țările, inclusiv mulți dintre oamenii din Occident", au fost printre declaraţiile liderului de la Moscova.

Din nefericire pentru cetăţenii din Ucraina, "roadele" pe care le observă după invadarea de către armata lui Putin se traduc în milioane de oameni care au fugit din ţară din calea răzbiului, tortură, violuri, jafuri, bombardamente care distrug zilnic locuinţe şi vieţi.  

Discursul cu eclarațiile făcute de Putin la ceremonia de anexare ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina a fost transcris pe pagina Kremlinului.

Nu este prima dată când Putin apelează la citate din Biblie pentru a justifica atrocităţile pe care le face pe teritoriul Ucrainei. Preşedintele rus a ţinut în data de 18 martie un discurs pe scena stadionului Luzhniki din Moscova unde a fost organizat un concert la care au participat aproape 100.000 de oameni, la sărbătorirea a 8 ani de la anexarea Crimeei, în care a folosit şi citate din Biblie.

Președintele rus şi-a ţinut discursul şi atunci, în aplauzele electrizante ale rușilor, citând cu un cinism barbar din Biblie cuvintele lui Isus: ”Nimeni nu are iubire mai mare decât cel care își dă viața pentru prietenii săi” (Ioan 15:13), pretinzând că ar fi un pasaj drag lui.

Comenteaza