RADP Cluj a dat în judecată Ministerul Finanţelor

RADP Cluj a dat în judecată Ministerul Finanţelor
Regia Autonomă a Domeniului Public se judecă cu Ministerul Finanţelor Publice pe banii din conturi, după ce ministerul a apărut ieri, drept creditor, în ultimul moment, la executorul judecătoresc ce împărţea banii din contul RADP către creditori. "Am depus cererea în dimineaţa asta, la prima oră", spune directorul Mircea Morocăzan.

Primul termen în litigiul dintre RADP şi MFP a fost stabilit deja pentru luni dimineaţa, la prima oră, mai spune directorul. Procesul este important pentru cei 240 de angajaţi ai regiei clujene, care aşteaptă de 30 de zile ca salariile să le fie plătite. Judecătoria Cluj-Napoca are acum sarcina de a prioritiza destinaţia banilor din conturile regiei iar salariile ar urma să fie achitate doar dacă acestea vor fi trecute în capul listei.

Conturile RADP sunt blocate după ce o firmă din Zalău a intentat regiei un proces deoarece contractul de concesionare a patinoarului din Gheorgheni a fost reziliat unilateral. În consecinţă salariile nu pot fi plătite, cel puţin până când datoriile către firma din Zalău, stabilite în instanţă, nu sunt achitate.

 

Jumătate dintre angajaţii RADP sunt membri de sindicat, iar confederaţia din care fac parte a convocat pentru luni dimineaţa o şedinţă a Comisiei de Dialog Social pe tema salariilor neplătite. Comisia s-a întrunit, însă, inutil: executorul judecătoresc ce urma să traseze în următoarea zi, ieri, destinaţia banilor din conturile RADP a primit în ultimul moment o cerere de la Ministerul Finanţelor Publice pentru o serie de datorii la bugetul de stat.

Comenteaza