Radu Ţărmure la Realitatea TV Cluj: Proprietarul câinelui a greşit, dar pedeapsa este aspră

Radu Ţărmure la Realitatea TV Cluj: Proprietarul câinelui a greşit, dar pedeapsa este aspră
Preşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA), Radu Ţărmure a discutat la Jurnalul de ştiri al Realitatea Tv Cluj despre pedeapsa primită de proprietarul câinelui care a muşcat de cap un copil.

„Suntem de acord că cetăţeanul respectiv a greşit, dar văzând contextul din România, văzând jurisprudenţa, pedepsele date de instanţă (în alte cazuri similare, n.red.) considerăm că pedeapsa este aspră", a precizat Radu Ţărmure, la Jurnalul de ştiri al Realitatea Tv Cluj.

Radu Ţărmure a explicat şi contetxul în care a avut loc accidentul, menţionând că porţile curţii unde se afla câinele erau deschise pentru a ieşi o persoană cu dizabilităţi. În acel moment în faţa curţii a apărut copilul, cu părinţii săi. „Copilul ţinea în mână o jucărie asemănătoare cu cea cu care se juca câinele, astfel că acesta a crezut că i-a luat jucăria", a explicat Ţărmure.

Reprezentantul FRPCA a subliniat că proprietarul câinelui trebuia să îl ţină închis, fie în casă, sau în curte şi că astfel a greşit, însă pedeapsa primită, de şase luni cu executare, plus plata unor despăgubiri în valoare de 200.000 de lei către familia copilului, este aspră.

Specialistul a oferit şi câteva sfaturi pentru persoanele care riscă să fie atacaţi de un câine: „Când suntem în prejma unui animal care ne adulmecă, se apropie de noi, să nu facem gesturi bruşte, să păstrăm contactul vizual, să nu-i întoarcem spatele, să nu fugim. Cu siguranţă, în cele mai multe cazuri câinele se va ântoarce şi va pleca", a explicat Ţărmure.

Clujeanul Constantin Dan Cenan a fost condamnat ieri, de Curtea de Apel Cluj, la şase luni de închisoare şi despăgubiri morale în valoare de 200.000 de lei, după ce câinele său, rasa Rottweiler, l-a muşcat de cap, în urmă cu trei ani, pe copilul unui vecin al său.

 

Comenteaza