Raed Arafat: Trebuie să ne obişnuim să ni se ia temperatura la intrarea în magazin

Raed Arafat: Trebuie să ne obişnuim să ni se ia temperatura la intrarea în magazin
| Foto: insider.com

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni seara, că este normal să le fie luată temperatura românilor la intrarea în magazin, pentru că, dacă au febră, riscă să îmbolnăvească şi alţi oameni. Arafat a spus că şi lui i se ia temperatura zilnic la MAI.

Raed Arafat a povestit, luni seara, la Digi 24, că cineva l-a sunat pentru a-l convinge că nu este corect ca unei persoane să i se ia temperatura la intrarea în magazin.

„Am fost sunat de o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră la un hipermarket sau un supermarket. Au vrut să îi ia temperatura, ea nu a vrut şi nu au lăsat-o să intre. Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îţi ia temperatura de la distanţă. Nu te atinge, nu îţi face nimic, doar îţi ia temperatura. Dacă afişează o temperatură peste 37,3 nu ţi se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulţi un medic. Este normal”, a spus Arafat.

Acesta a explicat şi de ce i se pare o măsura normală: „Pentru că atunci când intri acolo, dacă totuşi eşti bolnav (...) pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că şi lui i se ia temperatura în fiecare zi când merge la Ministerul de Interne şi la fel când merge la Centrul de Comandă de la Ciolpani.

„Eu când intru la Minister dimineaţa sau când mă duc la Ciolpani la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu îmi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a povestit Arafat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza