Foto Raiul florilor la Grădina Botanică din Cluj-Napoca: spectacol vizual cu peste 100 de soiuri de lalele

Peste 170 de soiuri de lalele colorează aleile Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca. Acestora se adaugă narcisele, zambilele sau magnoliile. 

Sezonul lalelelor aduce cel mai mare număr de vizitatori în Grădina Botanică. În 2018, peste 200.000 de persoane au trecut pragul grădinii, aproape un sfert doar în aprilie - mai. 

Programul de vizitare este între orele 9:00 și 20:00, serele mari fiind deschise între 9:00 și 18:00. Prețul unui bilet este de 11 lei pentru adulți și 5 lei pentru studenți, elevi și pensionari.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii si Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Grădina conține pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colțurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, etc.

Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

Comenteaza