Raportul: 7 bolnavi de coronavirus, din care 3 s-au vindecat. Numărul celor în izolare acasă e în creştere

Raportul: 7 bolnavi de coronavirus, din care 3 s-au vindecat. Numărul celor în izolare acasă e în creştere

Până vineri, la nivel naţional au fost confirmate 7 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează vineri că la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 21 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Peste 12.000 de persoane sunt în izolare acasă.

Până vineri, la nivel naţional au fost confirmate 7 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 7 cetăţeni care au contactat virusul, 3 sunt declaraţi vindecaţi. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara.

 

Cei 4 pacienţi care sunt încă purtători ai virusului sunt internaţi în unităţi medicale din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome.

Pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării în spital.

De asemenea, un cetăţean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităţilor italiene, femeia a contactat o formă uşoară, este în stare bună şi a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. Aşadar, în cursul zilei de joi au ieşit din carantină instituţionalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Joi, au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

La nivel european şi global, până joi au fost raportate 4.197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Comenteaza