Rareş Bogdan: "am văzut jafuri la TVR, am consultat actele până la 5 dimineaţa"

Rareş Bogdan:
Fostul director al ZIUA de Cluj şi Realitatea TV Cluj, Rareş Bogdan, propus azi la şefia TVR, spune că a descoperit "jafuri" în documentele televiziunii publice.

Rareş Bogdan spune că a consultat copii după documentele televiziunii publice noaptea trecută "până la 5 dimineaţa" şi a descoperit "jafuri" din bugetul televiziunii. "De exemplu în vară s-a închiriat de la televiziunea lui Radu Mazăre camere video şi car de reportaj pentru 280.000 euro, şi s-au detaşat 124 oameni la Mamaia", a spus Rareş Bogdan la Ştirile Realitatea TV Cluj.  "A fost jaf, vorbim de un buget de 200 milioane euro. Am studiat documentele şi am văzut şi ce a făcut Alexandru Lăzescu, Rodica Culcer şi Alexandru Sassu, copii după toate actele sunt la mine". alidarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL în funcţia de preşedinte - director general interimar al TVR, a fost respinsă de Parlament, pentru că nu a existat cvorum.

Numirea lui Rareş Bogdan a întrunit 174 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Pentru a se întruni cvorumul, era necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze. Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului. De asemenea, din partea PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu au fost primii care au votat, deoarece au plecat apoi la Cotroceni.

Surse parlamentare au precizat pentru Mediafax că parlamentarii PSD au primit dispoziţie să nu vină la plenul reunit.

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de Comisiile de cultură din Parlament.

Rareş Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 15 voturi "pentru", un vot "împotrivă" (Theodor Paleologu) şi 5 abţineri. "Sunt dezamăgit de Alin Tişe şi Aurelia Cristea, care au gândit strict prin prisma votului grupurilor şi mai puţin prin prisma faptului că un clujean ajungea să conducă cea mai importantă instituţie media din românia", a reproşat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

 

Comenteaza