News alert Rareş Bogdan, atac la membrul CNA care a decis întreruperea emisiei Realitatea TV. "Dacă ar avea puţină decenţă, individul ar demisiona astăzi!"

Rareş Bogdan, atac la membrul CNA care a decis întreruperea emisiei Realitatea TV. "Dacă ar avea puţină decenţă, individul ar demisiona astăzi!"

Jurnalistul spune că acuzaţiile formulate în şedinţa CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea TV ar fi fost scrise de fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

"Am fost acuzat de Radu Călin Cristea (CNA) cu spusele şi scrierea unui domn care nu a fost invitat niciodată la “Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan”, colonelul Daniel Dragomir! Am fost acuzat că am incitat la violenţă împreună cu Oreste. În realitate, NU am spus un cuvânt din ce ni s-a imputat! Vă reamintesc că sancțiunea suspendării emisiei a fost dictată de către Radu Călin Cristea, care ne-a acuzat de “incitare la violență” şi de reflectarea cu rea credinţă a evenimentelor din 10 august. Dacă ar avea puţină decenţă, individul ar demisiona ASTĂZI!", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Informaţia că în spatele sancţiunii Realitatea TV s-ar afla fostul colonel SRI Dragomir a fost publicată, tot pe Facebook, de Oreste Teodorescu:

"Radu Călin Cristea, ești un bou patentat, ticălos și extrem de prost!

Il acuzai in ședința publica pe Rares Bogdan ca incita la violenta citând din securistul dat afara pentru fapte grave de coruptie, Daniel Dragomir, atribuind absolut abracadabrant dejecțiile trădătorului, moderatorului Jocuri de putere! Hai ca te ajut eu sa nu mori dobitoc! Iată ce scria pe pagina lui de Facebook pe 11 August 2018, Grăsuțul cu Moscova in suflet:

“Vor nesupunere civica? Le dam supunere civica. Vor violente? Le vom raspunde. Vor sa arunce tara in aer pe modelul Ucraina? Suntem pregatiti sa le raspundem, suntem antrenati sa le raspundem pe masura.Fac apel la toti ofiterii patrioti din serviciile de informatii, Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, fac apel si la rezervisti, fiti pregatiti. In situatia in care lucrurile vor degenera, ne vom organiza. Fiecare dintre voi stie ce are de facut. Actiunile noastre trebuie coordonate la momentul oportun cu fortele armate. Trupele de jandarmi trebuie sprijinite cu toate fortele”

Informează-te înainte sa deschizi gura!", a scris Oreste pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Realitatea TV trebuie să-şi oprească emisia obişnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 şi 19.10, potrivit deciziei luate marţi de CNA, cu şase voturi pentru din nouă. Propunerea de sancţionare prin suspendarea emisiei obişnuite a fost făcută de membrul CNA Radu Călin Cristea (acesta a fost propus membru al Consiliului în 2014, de Guvern).

Decizia de sancţionare a fost luată în baza paragrafului 2 din articolul 3 al Legii Audiovizualului nr 504/2002: "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

De asemenea s-au luat în considerare paragrafele 4 şi 5 din articolul 40 din Codul de reglementare al audiovizualului: "(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. (5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". A fost indicat şi punctul 1 al articolului 34 din acelaşi document, "orice persoană are dreptul la propria imagine".

Au contat în decizia CNA şi subpunctele a şi b de la primul punct al articolului 64 din Cod, privind "a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii" şi "b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Comenteaza