Rareș Bogdan comentează cazul Udrea: "Vedem putreziciunea statului român. E doar începutul dezvăluirilor"

Rareș Bogdan comentează cazul Udrea:
Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rares Bogdan, a comentat marți, la Realitatea TV, noua cerere DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a Elenei Udrea, într-un nou dosar de corupție.

Jurnalistul a afirmat, printre altele, că "vedem putreziciunea statului român și ne dăm seama că, timp de zece ani de zile, în această țară, a fost o adevărată caracatiță a corupției".

Redăm integral conţinutul declaraţiei lui Rareş Bogdan: 

"Asistăm la un episod terifiant care arată ce se scundea în spatele sintagmei de fostul preşedinte "reforma statului". Dacă vă amintiţi, Traian Băsescu a câștigat alegerile locale și cele prezidențiale, în 2004, cu campania "arde-i pe corupți" și cu lupta împotriva sistemului lui Adrian Năstase.

Iată că, de fapt, "băieții deștepți" din energie erau o parte din diatribele folosite de Traian Băsescu încă de la începuturile campaniei sale, dar nu credea o iotă în ce spune, căci ştia adevărul. Problema băieților deștepți nu a fost rezolvată în sensul legii, timp de zece ani, pentru că Traian Băsescu și-a trimis principala colaboratoare, pe doamna Udrea, să negocieze cu ei, un fapt de o gravitate absolută din care se poate deduce putreziciunea statului român.

Țin minte exact declarațiile pe care Traian Băsescu le făcea la adresa "băieților deștepți" din energie, țin minte declarațiile pe care Traian Băsescu le făcea la adresa camarilei lui Adrian Năstase. Doar că a folosit camarila, pe Dorin Cocoș, din plin, după care nu a făcut altceva decât să-i șantajeze pe "băieții deștepți".

Iar cel mai "deștept" dintre băieţi era Bogdan Buzăianu. El este cel care a dat mită prin intermediul Elenei Udrea cinci milioane de euro și alte foloase pentru ca acel contract să continue. Vorbim de primăvara lui 2011, în doilea mandat al lui Traian Băsescu, vedem o continuitate a șpăgii și probabil e doar începutul dezvăluirilor.

Dan Ioan Popescu nu este întrebat de nimeni de ce apare pe celebra vitrină de la Bijan, cel mai scump magazin din lume! Un ministru care nu a avut nicio afacere privată! Ministrul Economiei nu a fost întrebat niciodată cum l-a mituit pe Traian Băsescu, probabil tot după modelul Bogdan Buzăianu, ca să fie lăsat în pace, dar apare pe acea vitrină.

Timp de 10 ani de zile, la vârful acestei ţări a domnit o adevărată caracatiță mută, dar atât de plină de venin împotriva "băieţilor deştepţi". Nimeni nu-şi putea închipui că taman preşedintele se poate dedubla într-un asemenea hal.

Traian Băsescu a folosit personaje gen Elena Udrea, Ioan Oltean, dar veți vedea legăturile lui cu Victor Ponta pentru a înțelege jocul făcut de cei doi în ultimii trei ani! Vor ieşi la iveală lucruri care ne vor demonstra că, din păcate, în această țară nu putem să mai avem încredere decât în foarte puține instituții: DNA, SRI, Parchete, Armată, Biserică parțial și cam atât.

În această țară e nevoie de o nouă clasă politică, deoarece aceasta de acum este dinamitată. Cum vor explica cei din PDL relațiile pe care le aveau cu Traian Băsescu? Cum vor susţine că nu aveau habar de mizeriile de la ANRP sau din Energie?

Diseară vom veni la Jocuri de Putere cu dezvăluiri halucinante, cu fapte care vor arăta cum s-au cumpărat instituții media cu bani din șpagă. Veţi fi uluiţi de tipul capitalismului românesc, de câtă ipocrizie zăcea în strădaniile de a fi consideraţi economie funcţională de piață!

Vă ofer o mostră din ceea ce veţi vedea diseară: Elena Udrea a alocat bani de la stat, prin Compania Naţională de Investiţii, către BOR, pentru reabilitarea unui paraclis şi a unui turn. Cui? Unei societăţi a BOR care se cheamă Chivotul Mare SRL. Numai că din banii respectivi s-a reabilitat şi vila Sabarel, care a apartinut anterior unei fundaţii conduse de Mircea Băsescu. De aici şi maxima "Banii Domnului, în mana Doamnei".

Pentru că nu mă pot abţine, încă una: Buzăianu a fost "îndemnat" (a se citi "forţat") să cumpere acţiuni la Evz (de 900.000 plus 3,8 mil eur.) ca răspuns la şantajul cu "băieţii deştepţi". Cu alte cuvinte, pe când dl. Băsescu ieşea pe ecrane să condamne "băieţii deştepţi", de fapt creştea preţul negociat de acoliţii dumisale.

Staţi pe-aproape, veţi fi uluiţi!", a declarat Rareș Bogdan.

Reacţia jurnalistului vine după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunţat că o cercetează penal pe Elena Udrea într-un nou dosar de corupție, ei cerând Parlamentului României ridicare imunității deputatului, pentru se putea dispune arestarea preventivă față de acesta, informează realitatea.net.

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obțiunere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de oprațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată și fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009-2012).

Comenteaza