Rareş Bogdan, la plecarea Doinei Cornea: "Ne-aţi lăsat în pragul restauraţiei neobolşevice. Nu vom îngenunchea, vă promitem asta"

Rareş Bogdan, la plecarea Doinei Cornea: "Ne-aţi lăsat în pragul restauraţiei neobolşevice. Nu vom îngenunchea, vă promitem asta"

Jurnalistul Realitatea TV a reacţionat la vestea decesului fostei dizidente anticomuniste printr-un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare.

"Atât de limpede, atât de radicală în maniera sa de a nu accepta compromisul, atât de dornică de a sta departe de bolile în care ne-am vârât singuri și continuăm să ne mângâiem, mințindu-ne că nu există altă cale… 

Mi-a rămas în minte, cioplit cu dalta istoriei, strigătul Doamnei Doina Cornea din primele zile ale lui ianuarie 1990: Cine ești dumneata, domnule Iliescu? La câteva zile și-a dat demisia din Frontul Salvării Naționale, neacceptând transformarea acestuia în partid. A simțit prima că are loc o restaurație și a spus-o cu toată puterea. Nu tăcuse în dictatură, cum să lase nesancționată o glumă sinistră a eșalonului 2, frustrat și nemângăiat, din PCR?

Copii dragi, tineri de care îmi leg speranța că nu veți lăsa Romnia pradă apucăturilor bolșevice, știți voi cine a fost Doina Cornea? Căutați, citiți, ascultați-i pe părinții voștri, pe oamenii care au considerat-o unul dintre puținele repere autentice ale construcției unei conștiințe! Cereți să vi se povestească ce incredibilă, superbă luciditate avea un om care nu a pus niciodată genunchiul în podea!

Cei pe care-i numim/numiți „talibani”, oamenii inflexibili în fața tentației colective de a se supune vremurilor, sunt, de azi, mult mai săraci. Arhitectura lor mentală a rămas fără un zid de susținere material. Dar el poate fi transformat în sursă de energie pentru lupta teribilă de a apăra ceea ce a mai rămas de apărat: țara, copiii, amintirile.

Doamnă Cornea, vă sărut vocea care mi-a rămas în minte ca o moștenire, vă îmbrățișez cu frig și speranța că-mi veți ține de cald, cu deznădejdea omului care caută, caută, caută…

Dumnezeu să ocrotească România! Ne-aţi lăsat în pragul restauraţiei neobolşevice. Nu vom îngenunchea, vă promitem asta, pentru că Dumneavoastră nu aţi cedat în plină dictatura şi ne sunteţi exemplu.

Bunul Dumnezeu să o primească în pace în Împăraţia Sa pe Zeiţa Libertăţii Absolute!"

Comenteaza