Rareș Bogdan: ”Narcis Neaga trebuia să fie deja în pușcărie, nu șef la Investiții Rutiere”

Rareș Bogdan: ”Narcis Neaga trebuia să fie deja în pușcărie, nu șef la Investiții Rutiere”

Rareș Bogdan a comentat în termeni duri revenirea lui Narcis Neaga, fost director la Compania de drumuri între 2013 și 2015, sub mandatul căruia a fost închisă autostrada A1 Orăștie – Sibiu din cauza unor lucrări defectuoase, la șefia Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIAR).

Jurnalistul Realitatea TV a declarat, pentru PSnews.ro, că revenirea lui Neaga este rezultatul unui lobby făcut de grecii din Compania Aktor, care, potrivit acestuia, se află în aceeași situație cu cea a Companiei Astaldi, ”care în Italia este aproape expulzată, dar în România primește contracte de aproape 1 miliard și jumătate pe an de la administrația centrală sau de la administrația locală”.

Potrivit jurnalistului, Narcis Neaga ajunge, paradoxal, la conducerea CNIAR pentru a se ocupa de investițiile rutiere pe care nu le-a administrat sau ”și-a bătut joc de ele în ultimii 10 ani”.

”Revenirea lui Neaga este una dintre cele mai mari mizerii din România ultimilor ani”

”Este restaurație. Mie mi se pare că trăim într-o Românie care în fiecare zi regresează, care în fiecare zi se duce spre vremuri pe care le credeam demult apuse. La ceea ce se întâmplă în momentul acesta și la lipsa de reacție nu doar a societății civile ci și a instituțiilor statului, a președintelui României, a celor care încă au încrederea românilor de bună credință, este ceva absolut șocant. Pentru mine, revenirea lui Narcis Neaga la conducerea CNIAR este una dintre cele mai mari mizerii care se putea întâmpla în România ultimilor ani.

”Domnul Neaga trebuia să fie deja în pușcărie”

Gândiți-vă că acest om trebuie să răspundă pentru 124 de milioane de euro dați companiei Salini Impregilo pentru austostrada de la Orăștie – Simeria, care s-a surpat. Au inaugurat-o electoral înainte cu două zile de alegerile prezidențiale turul 2 din 2014, în favoarea domnului Ponta, și autostrada s-a surpat după 8 luni de zile din acel moment. Acolo statul român a mai plătit încă 34 de milioane reparații. Deci, autostrada a ajuns să coste 164 de milioane și din nou să fie închisă. Pentru asta, domnul Neaga trebuia să fie deja în pușcărie, nu să ajungă la conducerea CNIAR”, a declarat Rareș Bogdan.

”M-am tot interesat cine este acest domn Lucian Șova. Cine l-a pus pe omul acesta? Ei bine, acest om se comportă la Ministerul Transportuilor ca un om total iresponsabil, nu are nicio legătură cu acest minister și reușește să îl arunce complet în aer. Este unul dintre cele mai importante ministere ale României, vital pentru infrastructura României. Să vii și să îl pui pe Narcis Neaga, mi se pare un scuipat în ochii românilor și o chestiune și mai gravă.

Pe calea ferată e dezastru, iar ministrul pare ieșit din autobază

Realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere” a atras atenția și asupra problemelor de pe calea ferată.

”Noi am fost televiziunea care ne-am luptat pentru ca CFR Marfă să nu fie privatizat cu o sumă ridicolă. Domnul Relu Fenechiu a vrut să o privatizeze cu 65 de milioane, după care au crescut prețul pe la 260 de milioane. CFR Marfă este o companie care valorează minim 1 miliard și jumătate, dar să fie bine manageriată. Ei bine, gândiți-vă că CFR Marfă se pregătesc să introducă în insolvență pentru a fi cumpărată de cei care n-au cumpărat-o atunci pe vremea lui Ponta, la Călători a ajuns același Dorobanțiu, care pe vremea lui Victor Ponta, a făcut toate năzbâtiile și mizeriile posibile în domeniul Transporturilor. Deci, toate personajele îndepărtate ca fiind penale, toate personajele îndepărtate din Ministerul Transporturilor, sunt aduse înapoi de acest Lucian Șova, care vine cu declarații de autobază și ne spune că el nu circulă pe jos că nu e spațiu de promenadă pista de la Aeroportul Otopeni. Păi noi în anul 2020 organizăm Campionatul European de Fotbal, noi vom primi câteva mii de aeronave în acel an, noi anul viitor avem președinția Consiliului UE, vor veni câteva zeci sau sute de aeronave cu oficiali, delegați. La noi, una din două piste de pe Otopeni este cu gropi, ca centura Urziceniului”, a mai ”tunat” Rareș Bogdan.

”PNL crează doar nedumerire în jurul său”

Jurnalistul a criticat dur și ceea ce se petrece în prezent în PNL, un partid care ”în loc să încerce să speculeze greșelile flagrante de guvernare și lipsa de încredere de care dă dovadă în fiecare zi PSD, în loc să se întărească și să devină o alternativă unindu-se cu platforma domnului Cioloș, cu USR, reușește să creeze foarte multă nedumerire în spațiul public.”

”După cele trei știute pe care le-a făcut Ludovic Orban, nu a fost atacat atât de mult de cei pe care i-a exclus, cât de doamnele Gorghiu și Săftoiu. Mă uitam și nu îmi venea să cred! Oamenii aceștia chiar nu înțeleg că românii caută o alternativă la nenorocirea numită ciuma roșie? Dacă ei nu își văd de treabă și nu încearcă să fie un partid coerent, vor ajunge să fie exact ca în 2016, la sub 20%.”, a mai precizat Rareș Bogdan.

”Președintele Iohannis este zen, iar DNA doarme în papuci”

Nu în ultimul rând, realizatorul Realitatea TV sancționează și modul în care președintele Klaus Iohannis gestionează situațiile cu care se confruntă în ultima perioadă țara noastră.

”Instituțiile statului sunt terifiate de frică. În momentul acesta, procurorii, din cauza cazului Portocală, sunt într-o defensivă totală, la DNA nu știu de ce se ocupă – probabil de prins muște sau de numărat ghioceii apăruți în pădurile din jurul Bucureștiului – pentru că ce se întâmplă în instituțiile statului în administrația centrală, este strigător la cer. Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Adrian Năstase așa ceva. Revenim la anii 92, 93 în România și DNA-ul doarme în papuci, este speriat și împărțit între oamenii lui Dragnea și oamenii care încă stau și apără statul, iar în restul instituțiilor mi se pare că nu știu ce fac. Iar președintele este zen.

Eu țin la el, am luptat atât de mult să ajungă președinte că nu am cum să nu am în continuare încredere în domnia sa, dar îl văd prea relaxat. Domnul Iohannis ar trebui să înțeleagă că – mie îmi place, de exemplu, atitudinea dânsului de relaxat, arată siguranță de sine – dar în România siguranța de sine poate fi considerată și nepăsare și trebuie să înțeleagă că trebuie să acționeze. Trebuie să-i dea cu capul de masă pentru că altfel va deveni irelevant, iar funcția dânsului va fi total lipsită de conținut și nu va mai conta ca funcție prezidențială, indiferent de cine ocupă acea funcție.

Apreciez eleganța domnului președinte, dar mi-e teamă că România se prăbușește sub ochii dînsului, sub ochii mei și ai tuturor românilor, iar la un moment dat, o să ne trezim că ciuma roșie a pus stăpânire pe tot și noi trebuie să plecăm din țară”, a conchis Rareș Bogdan.

Comenteaza