Rareş Bogdan preia România Liberă

Rareş Bogdan preia România Liberă
Directorul ZIUA de CLUJ şi realizatorul REALITATEA TV Rareş Bogdan va prelua şi conducerea editorială a cotidianului România Liberă cel mai probabil de la 1 februarie, urmând să fie director al publicaţiei şi intenţionând să relanseze ziarul.

Rareş Bogdan a confirmat, pentru Mediafax, că a finalizat discuţiile pentru România Liberă, urmând ca joi sau vineri să meargă la redacţia cotidianului. "Foarte probabil din 1 februarie voi prelua acolo lucrurile pe parte editorială. Voi fi directorul ziarului pe formula veche în care a fost şi Paler, a fost şi Băcanu, a fost şi Hurezeanu", a spus Bogdan.

El a precizat că acesta este un proiect personal şi nu are nicio legătură cu REALITATEA Media, care deţine televiziunea de ştiri REALITATEA TV, la care Rareş Bogdan realizează emisiunea "Jocuri de Putere".

"Nu are nicio legătură Realitatea Media, nu are nicio legătură Cozmin Guşă (acţionar al Realitatea Media, n. red.). Este un proiect personal. Am şi anunţat când s-a vehiculat numele meu într-o chestiune politică (privind o eventuală candidatură a sa la Primăria Capitalei, n. red.) că ăsta este unul dintre motivele pentru care în următorii cinci ani mă dedic strict părţii profesionale, jurnalistice", a explicat Bogdan.

Astfel, Rareş Bogdan va rămâne şi la REALITATEA TV, unde realizează emisiunea "Jocuri de Putere", dar plănuieşte şi o relansare a ziarului România Liberă, a cărui conducere editorială urmează să o preia.

"Vom relansa ziarul într-un parteneriat cu REALITATEA şi va fi o emisiune făcută din redacţia ziarului, undeva la 17:00-17:30. Şi va fi prezentat ziarul în fiecare seară la mine, la «Jocuri de Putere», într-o corespondenţă telefonică sau pe Skype cu redactorul-şef sau redactorul-şef adjunct sau responsabilul de număr", a spus Bogdan.

Acesta a mai spus că va continua să realizeze şi emisiunea sa de la radio, care este difuzată în fiecare vineri, între orele 13.00-15.00, la Realitatea FM.

În plus, începând de vineri, emisiunea sa de la REALITATEA FM va fi preluată şi difuzată şi de alte radiouri din ţară. "16 radiouri preiau de vinerea asta emisiunea, pentru că REALITATEA FM nu are peste tot în ţară frecvenţe", a mai spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă are în vedere şi o colaborare din punctul de vedere al business-ului la România Liberă, acesta a spus: "Discutăm, dar ţine tot de mine, nu ţine de Realitatea".

În noiembrie, jurnalistul Dan Turturică, redactorul-şef al cotidianului România Liberă, a decis să părăsească această publicaţie la care a lucrat în ultimii opt ani, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, mai multe surse din compania care deţine acest ziar.

Totodată, doi dintre redactorii-şefi adjuncţi, Gabriel Bejan şi Laurenţiu Mihu, au părăsit, la rândul lor, publicaţia. După plecarea lui Turturică, redacţia a fost coordonată de jurnalistul Răzvan Chiruţă, care este redactor-şef al cotidianului. Redactor-şef adjunct este acum jurnalista Sabina Fati.

Comenteaza