Rareș Bogdan, reacție dură referitor la plecarea sezonierilor: ”Cine a luat decizia este un imbecil”

Rareș Bogdan, reacție dură referitor la plecarea sezonierilor: ”Cine a luat decizia este un imbecil”
| Foto: realitatea.net

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, critică decizia autorităților române de a permite muncitorilor sezonieri să plece în această perioadă din țară spre Germania și Italia.

”O imbecilitate! Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm Agricultura românească. Aici, producătorii și cultivatorii duc lipsă de forță de muncă și noi ne trimitem forță de muncă pentru agricultură în Italia și Germania. Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, este un imbecil. Și Nuuuu în Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost în epicentrul infectărilor cu COVID19.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Mai bine chemați marii agricultori români și producători/cultivatori și analizăm dacă le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 euro care reprezintă chiriile și cheltuielile că nu sunt oamenii acasă și ne dezvoltăm în sfârșit Agricultura!!!!!!

Nu putem să importăm în continuare pătrunjel, ceapă, cartofi, usturoi și drojdie! Părem imbecilii planetei. Și încă ceva, BLOCAȚI acum exportul de cereale și făină! În ultimele 3 săptămâni au fost exportate cantități uriașe de făină și cereale prin Portul Constanța”, scrie europarlamentarul Rareș Bogdan într-un mesaj pe contul său de facebook.

Decizia de a facilita plecarea muncitorilor sezonieri din România către străinătate a fost anunțată de ministrul de Interne, Marcel Vela, în cadrul Ordonanței Militare 7, care prevede la articolul 10 că ”sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație”.

De altfel și premierul Ludovic Orban a spus că România va facilita libera circulație a celor care vor să meargă la muncă în Occident. ”Cu siguranţă, în afara unor restricţii sanitare care sunt necesare şi le impun toate ţările din UE, noi nu vom crea niciun fel de obstrucţionare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere”.

Comenteaza