Razie de amploare la Dej. Polițiștii au dat aproape 100 de amenzi

Razie de amploare la Dej. Polițiștii au dat aproape 100 de amenzi

Polițiștii și jandarmii au descins pe străzile Sărata, Macazului, 1 Mai și Orizont din municipiu, dar și în alte șapte localități învecinate, în vederea reducerii accidentelor rutiere.

Poliţiştii din municipiu, în colaborare cu Secţia 5 Poliţie Rurală Dej şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Ştefan Cicio Pop au organizat şi desfăşurat o acţiune de impunere a respectării legii de către participanţii la traficul rutier, dar şi de prevenire şi combatere a infracţionalităţii stradale.

Activităţile s-au derulat în municipiul Dej în zona cartierului Sărata, a străzilor Macazului, 1 Mai şi Orizont, conform Dej 24. S-a acționat și pe Drumul Național nr. 17 în localitatea Cuzdrioara, DN 1C, DN 18B, localitățile Câțcău, Cășeiu, Coplean, Chiuieşti și Rugășești, pe DJ 172F, în localitatea Mica.

Activităţile au vizat în special zonele în care au avut loc accidente rutiere, scopul fiind acela de a reduce riscul rutier şi de a impune în rândul participanţilor la trafic o conduită rutieră în conformitate cu normele legale.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 179 de persoane şi verificarea a 138 de vehicule, fiind reţinute trei permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/oră şi unul pentru depăşire neregulamentară.

Nerespectarea legislaţiei în vigoare a impus aplicarea a 91 de sancţiuni contravenţionale, 77 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 11 pentru încălcări ale legislaţiei privin evidenţa persoanelor şi a regimului domicilierii, trei pentru încălcări ale altor acte normative.

Comenteaza