Razie de seară în Cluj-Napoca și zona metropolitană. Polițiștii au împărțit amenzi și au ridicat permise

Razie de seară în Cluj-Napoca și zona metropolitană. Polițiștii au împărțit amenzi și au ridicat permise

Polițiștii clujeni au desfășurat, vineri seara, o acțiune pe raza municipiului Cluj-Napoca și nu numai, pentru depistarea celor care nu respectă normele de circulație pe drumurile publice.

La data de 4 martie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Secțiilor 1-7 Poliție Cluj-Napoca, împreună cu cei din cadrul Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești, cu sprijinul polițiștilor locali au organizat o acțiune punctuală pentru depistarea celor care nu respectă normele de circulație pe drumurile publice, în vederea creșterii gradului de disciplină în trafic, precum și pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, acțiunea s-a desfășurat la nivelul municipiului Cluj-Napoca și pe raza comunelor arondate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

Cu ocazia activităților derulate, polițiștii rutieri au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru pietonii angajați în traversarea neregulamentară a părții carosabile, iar alte 49 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, pentru încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fapte prevăzute de Legea nr.61/1991R, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

Exemple semnificative din cadrul acțiunii:

Cu ocazia activităților desfășurate, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiu a fost înregistrat cu aparatul radar, deplasându-se cu viteza de 114 km/h.

Un alt bărbat în vârstă de 42 de ani, din Cluj-Napoca a fost depistat în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Oașului din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii le-au aplicat celor doi bărbați sancțiuni contravenționale în valoare de câte 1305 lei, fiindu-le reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Acțiunile vor continua în următoarea perioadă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza