Razie de weekend pe drumurile Clujului. Câți au fost prinși beţi sau drogaţi la volan

Razie de weekend pe drumurile Clujului. Câți au fost prinși beţi sau drogaţi la volan
| Foto: StarSibian.ro

Polițiștii rutieri au acționat și în acest weekend pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul circulației.

Vineri,15 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din comuna Mica, județul Cluj, în timp ce se deplasa pe DJ 161D, pe raza localității Nireș, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat o concentrație de peste 0,90 mh/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în jurul orei 23:40, polițiștii Secției 5 Rurală Dej au depistat un bărbat de aceeași vârstă, din comuna Jichișu de Jos, în timp ce se deplasa pe raza municipiului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a reieșit o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând apoi prelevarea probelor biologice în cadrul unității medicale unde a fost condus, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragere de la prelevarea de monstre biologice, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej au depistat un tânăr de 21 de ani, din municipiul Gherla, care se deplasa cu un autoturism pe strada 1 Mai, din municipiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive. În cauză sunt efectuate cercetări privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Duminică, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Gherla au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Iclod, care se deplasa cu un autoturism pe DN 1C, în interiorul localității Livada, deși nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării, aparatul etilotest a indicat o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comenteaza