Razie de weekend pe drumurile Clujului. Peste o sută de amenzi și zece permise reținute

Razie de weekend pe drumurile Clujului. Peste o sută de amenzi și zece permise reținute

Sute de șoferi au fost opriți în trafic, în weekend, într-o acțiune a polițiștilor clujeni, desfășurată în scopul creşterii gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

În perioada 21 februarie – 23 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Dej împreună cu cei de la Secţia 5 Rurală Dej și cei din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă în scopul creşterii gradului de disciplină rutieră și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în cadrul acţiunilor de la Dej, poliţiştii au legitimat 168 de persoane şi au verificat 191 de vehicule. Totodată, au fost verificate 5 unităţi de cazare, 2 operatori economici şi 14 agenţi de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, din care 98 pentru nerepectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice; 15 pentru nerespectarea normelor privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate; 4 sancţiuni au fost aplicate agenţilor de pază şi 2 sancţiuni pentru nerespectarea altor legi.

Poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, 4 dintre acestea pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 1 pentru depăşirea vitezei legale şi 1 pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni.

La Gherla, în cadrul acţiunii, au fost legitimate 115 persoane şi verificate 85 de vehicule.

Abaterile constatate de către poliţişti au impus aplicarea  a 27 de sanţiuni contravenţionale, din care 26 pentru abateri la regimul rutier şi una pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cazul a 3 conducători auto a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni, una la regimul rutier şi 2 infracţiuni silvice.

 

 

 

Comenteaza