Razie-fulger pe străzile din Cluj. Câte amenzi s-au dat în doar două ore

Razie-fulger pe străzile din Cluj. Câte amenzi s-au dat în doar două ore

Polițiștii au acționat la Cluj-Napoca în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic şi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. 

Activitățile s-au desfășurat marți, în intervalul orar 17.00 – 19.00, cu participarea polițiștilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Au fost verificate în trafic peste 280 de vehicule și legitimate 325 de persoane. Printre obiectivele urmărite în cadrul acțiunii desfășurate s-a numărat și verificarea respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii virusului în mijloacele de transport persoane și în stațiile acestora. În acest sens, echipele mixte au controlat 41 de mijloace destinate transportului public de persoane. În total, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 26.000 de lei.

Astfel, potrivit polițiștilor, abaterile înregistrate la nivelul normelor de circulație pe drumurile publice au atras aplicarea a 125 de sancțiuni în acord cu OUG 195/2002R. Dintre acestea, cele mai multe (45) au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, față de trei conducători auto a fost luată măsură reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

16 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și alte 3 pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, alte 2 sancțiuni au fost aplicate unor persoane pentru alte abateri aduse normelor legale.

Comenteaza