Foto Razie în toiul nopţii pe străzile din Cluj. Sute de amenzi

Razie în toiul nopţii pe străzile din Cluj. Sute de amenzi
Razie în toiul nopţii pe străzile din Cluj. Sute de amenzi
Razie în toiul nopţii pe străzile din Cluj. Sute de amenzi
Un poliţist din Cluj a intrat cu maşina de serviciu într-un pod. Ar fi fost băut şi nu a raportat incidentul

Polițiștii clujeni au desfășurat, în noaptea dinspre joi spre vineri, o serie de controale în trafic la Cluj-Napoca şi Dej.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, au desfăşurat, în noaptea dinspre joi spre vineri, o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică, de prevenire a faptelor antisociale şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 70 de persoane şi au fost verificate 50 de autovehicule. 

"Pentru neregulile constatate, s-a impus aplicarea a  45 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 4 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 republicată, 33 pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 pentru încălcări ale HCL 61/2014 privind oprirea, staţionarea și parcarea pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, a fost reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, un permis de conducere, dar şi un set de plăcuţe de înmatriculare", transmite IPJ Cluj. 

Controale au fost, joi, şi în Dej. 

Astfel, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au desfăşurat o acţiune de  prevenire a accidentelor rutiere, dar şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic. Acţiunea a fost desfăşurată pe D.N. 17, pe raza localităţii Cuzdrioara şi pe D.N. 1C, pe raza localităţilor Câţcău şi Căşeiu. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 74 de persoane şi au fost verificate 65 de autovehicule.

"Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 40 de sancţiuni contravenţionale, 35 dintre acestea pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. 195/2002, iar 5 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 republicată. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, 2 permise de conducere, 1 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1 pentru depăşire neregulamentară, iar un conducător de atelaj hipo a fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului", potrivit IPJ Cluj.

Comenteaza