Razie la mall. Amenzi de zeci de mii de lei, în doar patru ore VIDEO

Razie la mall. Amenzi de zeci de mii de lei, în doar patru ore VIDEO
Poliţiştii clujeni au desfăşurat în cursul zilei de joi, între orele 12:00 lşi 16:00, o amplă acţiune de control într-unul din mallurile clujene.

Razia a vizat prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse nealimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii şi produse accizabile. În acest sens, au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora.

"Polițiștii au constatat nereguli în ceea ce priveşte reglementările prevăzute în Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legea 53/2003 privind Codul Muncii, O.G. 21/1991 privind protecţia consumatorului", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj. Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 37.000 de lei.

Cea mai mare amendă, în cuantum de 20.000 de lei, a fost dată administratorului unei firme care are ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii şi metale preţioase. Aici a fost constatată lipsa unor documente în care sunt evidenţiate operaţiunile cu metale preţioase, documente prevăzute de reglementările în vigoare.

Acţiunea a fost desfăşurată de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Cluj, cu sprijnul reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Cluj şi Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor București- Direcţia metale şi pietre preţioase.

Comenteaza